Futbal je fenomén: Rumunskí fanúšikovia predviedli nenapodobiteľný chorál

Nič podobné ste zrejme ešte na futbalovom štadióne nevideli a je možné, že ani tak skoro neuvidíte. Aj taký vie byť tento krásny šport a práve kvôli tomu má milióny fanúšikov na celom svete.

Rumunský pohár mal na programe jedno z úvodných kôl, v ktorom sa prvoligisti stretávajú s tímami z nižších súťaží. Väčšinou je to veľký sviatok, keď si amatéri môžu zmerať sily s dobre platenými profesionálmi, ktorí účinkujú aj v európskych pohároch.

Výnimkou rozhodne nebol ani duel slávneho tímu Steaua Bukurešť, ktorému žreb postavil do cesty štvrtoligistu Avantul Barsana. Vzhľadom na to, že domovský stánok Steaui je obrovský a pár tisíc divákov by sa na ňom „stratilo“, vedenie rozhodlo, že zápas sa odohrá na malom štadióniku v neďalekom mestečku Berceni. Cestu na zápas si napokon našlo takmer 3000 fanúšikov a obrovskú udalosť využili aj priaznivci Avantulu, ktorí neváhali cestovať 400 kilometrov za svojim tímom.

Práve „fans“ hostí si veľký deň v histórii klubu užili fantastickým spôsobom. Paradoxne to spôsobili ešte predtým, ako sa vôbec začalo hrať. Na zápas totiž prišla neprehliadnuteľná skupinka osôb najrôznejších vekových kategórií s originálnymi krojmi či hudobnými nástrojmi a to čo predviedli ešte pred výkopom, bolo jednoducho famózne. Kým si hviezdy bukurešťského klubu prezerali trávnik, „kapela“ spustila tradičnú rumunskú ľudovú pieseň a výborne zosynchronizovanými hlasmi predviedli doposiaľ nevídaný futbalový „chorál“. Hráči stáli v nemom úžase na trávniku a okamžite vytiahli telefóny, aby si zvečnili tento moment.

Ale kto by na ich mieste konal inak? 

Pre úplnosť dodávame, že Steaua zvíťazila suverénne 4:0. A je takmer isté, že jej hráči už nič podobné tak skoro nezažijú.