Francúzsko bude v lete dobrý nápad, ponúkame úvod do cestovania

Bonjour, salut, s’il vous plaît, merci, une bière. Nie, nečítate francúzsky web. Lenže od 10. júna sa Francúzsko stane na mesiac najsledovanejším miestom na svete a tak je načase oprášiť základy zo školy alebo sa naučiť najbežnejšie slová a frázy. Dobrý deň, ahoj, prosím, ďakujem, jedno pivo – to sa vám určite hodí.

Futbalový vrchol roka sa uskutoční práve v tejto nádhernej krajine a premiérovo si budú môcť zakričať zimomriavkové „Slovenskooo, Slovenskooo“ na majstrovstvách Európy aj fanúšikovia spod Tatier.

Od decembrového žrebu lúskajú priaznivci Hamšíka, Škrtela a spol. mapu a hľadajú, kde sa vlastne nachádzajú Bordeaux, Lille a St. Etienne, teda dejiská zápasov Slovenska na šampionáte. Na francúzske pomery ide o stredne veľké mestá, s dostupnosťou všetkými dopravnými prostriedkami.  Pôjdeme autom, karavanom, mikrobusom, autobusom, vlakom či letecky? Znie v mnohých debatách v krčmách pri pive aj pri rodinných stretnutiach. Plánujú sa výlety, dovolenky, budú to nezabudnuteľné zážitky.

Slovensko fanúšikovia

Očakávania sú obrovské, eufória sa bude stupňovať. Šikovnejší už majú zabezpečenú dopravu aj ubytovanie, iní si všetko nechávajú na poslednú chvíľu. Každý pár rúk v hľadisku a hlasivky ukryté pod slovenským šálom budú vo Francúzsku potrebné, aby sa zverenci Jána Kozáka prebojovali čo najďalej.

Ak niekto ešte nie je rozhodnutý, či si vystúpenie našej reprezentácie pozrie v televízii alebo to musí zažiť naživo, nemal by váhať pridlho. Úvodný zápas v proti Walesu bude mimoriadny, historický a rovnako prestížne budú nepochybne aj súboje s Ruskom či Anglickom.

Na turnaji samozrejme nebude chýbať ani cestovná kancelária FutbalTour.sk, ktorá pre všetkých záujemcov zabezpečí kompletný servis od A po Z a ešte aj niečo navyše. Spoľahlivý a etablovaný partner všetkých futbalových nadšencov, pripravil kompletnú ponuku.

slovensko reprezentácia

Časovo náročnejšie no finančne dostupnejšie autobusové zájazdy alebo vlakové zájazdy do jednotlivých dejísk sú pre dobrodruhov, ktorí sa chcú pokochať nádhernými výhľadmi z okna počas cesty. Cesta ponúkne scenériu známu z pretekov Tour de France. Pšenicou pozlátené polia striedané historickými hradmi a zámkami, kde tu farmár s hospodárskymi zvieratami.  K tomu piesne a hudba, ladenie hlasiviek na slovenský spôsob, ale aj nové známosti a priateľstvá. Tak môže vyzerať 3-4 dňové letné dobrodružstvo.

Pre zástancov pohodlného cestovania sú ideálne letecké varianty zájazdov, je však už potrebné siahnuť hlbšie do peňaženky a počítať s náročnejšími presunmi z letísk na hotely, vzdialené od zápasových miest niekoľko kilometrov, transfery z hotelov na štadión a podobne. Letecké spoločnosti operujúce na letisku v Bratislave síce ponúkajú priame lety do Paríža, no časový harmonogram nekorešponduje s termínom zápasov. Preto sa núkajú aj iné varianty, ako odlet z neďalekej Viedne či Budapešti so strávením minimálne jednej noci v okolí dejiska zápasu.

Perfektnou voľbou je charterový zájazd, kde fanúšikovi stačí prísť, bez často otravnej batožiny, na letisko a po nezabudnuteľnom dni na majstrovstvách Európy spí v noci po zápase vo vlastnej posteli. Pohodlný, časovo nenáročný no pritom so všetkým, čo môže Francúzsko ponúknuť. S darčekovým suvenírom si stačí iba vychutnávať priamy let z Bratislavy, transfer z letiska a späť, krátku prehliadku mesta, skvelý futbal a veselú cestu domov v spoločnosti ďalších desiatok priaznivcov. Jednoducho najkomfortnejší zájazd, aký nemá konkurenciu. Pre limitovaný počet záujemcov bude takáto možnosť reálna.

Mimoriadne cenným bonusom budú delegáti v mestách, kde sa predstaví slovenská reprezentácia. Menej skúsení cestovatelia sa na nich môžu kedykoľvek obrátiť s najrôznejšími požiadavkami. Budú pripravení pomôcť vyriešiť prípadné problémy alebo zabezpečiť a poradiť doplnkový program presne podľa požiadaviek.

Prvým krokom k uskutočneniu cestovateľsko-futbalového sna je návšteva webu alebo sídla CK FutbalTour.sk, ktorej klienti od roku 2008 nechýbajú na žiadnej významnej športovej udalosti.

Po stovkách zájazdov sú tisícky klientov najväčšej spoločnosti svojho druhu na Slovensku zvyknutí na najkvalitnejší servis. Inak to nebude ani pri nastávajúcom futbalovom sviatku vo Francúzsku. Hovorí sa že Paríž je vždy dobrý nápad, no od 10. júna budú pre slovenských priaznivcov najlepšími nápadmi Bordeaux, St. Etienne a Lille.

Z lásky k futbalu!