FOTOBLOG: Barcelona, dokonalé mesto pre futbalový výlet

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Barcelona nie je iba o futbale

Futbal, leto a Barcelona tvoria dokonalé spojenie. Zápas totiž so všetkým okolo trvá tri hodiny a zvyšok máte na spoznávanie jedného z najkrajších miest Európy. Keď ho stavali, mysleli na všetko.

Podarilo sa im totiž vytvoriť mesto, ktorého návšteva na vás zapôsobí ako droga. Nepotrvá dlho a budete sa chcieť zase vrátiť. A pochopíte, prečo Messi nikdy z Barcelony neodíde.
V horúci letný deň vám určite padne vhod návšteva pláže La Barceloneta.

Ak sa vám zunuje kúpanie, zbaľte veci a o pár minút sedíte v tieni stromov Parc De La Cuitadella. Jej Cascada Monumental stojí naozaj za návštevu.

park-ciutadella barcelona

Kúsok od parku sa nachádza nádherná alej zakončená Víťazným oblúkom. Áno, aj Barcelona ho má. A je naozaj oblý. Navyše oblokopený palmami, čo mu dodáva úplne iný náboj.

vitazny obluk barcelona

Všetky tieto lokality máte v rámci prechádzky ulicami mesta. A nebojte sa, určite nezablúdite. Každá ulička, do ktorej sa cestou zamotáte, stojí za návštevu. Rovnako ako jedna z najslávnejších nedokončených stavieb sveta – Sagrada Familia.

Barcelona Sagrada mesto Familia

Cez historické štvrte Born a Gotic sa dostanete na slávnu La Rambla. Tepnu, ktorá dáva mestu život a ktorou sa denne premelú tisícky turistov.

Barcelona mesto La Rambla

Narazíte tu naozaj na všetko. Pouličných umelcov, reštaurácie s terasami alebo obchody so suvernírmi. Nedá sa nespomenúť tržnica La Boqueria. Z ponuky domácich špecialít si nebudete vedieť vybrať. Ako dobre, že si ich môžete dať aj zabaliť.

Ako Messi a Gaudí zmenili svet

Gaudiho prítomnosť je v Barcelone cítiť na každom kroku. Pár minút od La Rambla narazíte na dva skvosty. Casa Batlo a Casa Mia.

casa balto barcelona

Na cestu k hlavnej perle Barcelony z dieľne Gaudiho si však zvoľte MHD. Park Guell je neuveriteľný a cesta k nemu pripomína výstup na Olymp.

Jedna časť parku je spoplatnená a má obmedzenú kapacitu. Klientov CK FutbalTour.sk však žiadne strácanie času v rade na vstupenky nečaká. O doplnkový program a vstupenky naň sa vždy postaráme vopred.

barcelona panorama

Fotku so svetoznámymi dlaždičkami s výhľadom na panorámu mesta chce asi každý. V samotnom parku nebudete vedieť, čo skôr. Jeho atmosféru dotvárajú aj pouliční umelci, aby toho na vaše zmysly nebolo málo.

Keď spadne na mesto tma, nastáva čas pre kráľovnú fontán. Magická fontána Montjuic je len pár zastávok metra z La Rambla a v letných dňoch sa jej šou začína od 21. hodiny. Je ale dobré prísť o trochu skôr a nájsť si svoje miesto na schodoch.
Uličky, všade samé uličky

Ďalšou možnosťou ako spoznať mesto je vrhnúť sa do spleti uličiek s kaviarňami, cukrárňami a nezameniteľnou architektúrou. Je naozaj jedno, či si vyberiete prestížnu Passeig de Gracia s najvychytenejšími obchodmi, alebo úzke uličky starého mesta.

Dobrú paellu nájdete takmer všade a náš tajný tip je čokoládovňa Choc na samotnej La Rambla, kde vás čakajú takéto dobroty.

choc barcelona

Barcelona vás jednoducho nemôže sklamať. Super futbal, leto a nádherné mesto. To je kombinácia, ktorá určite stojí za vyskúšanie.

camp nou fotbaltou futbaltour

Kompletnú ponuku zájazdov na zápasy FC Barcelona nájdete TU.