Formula 1 tak blízko Slovenska, ako sa len dá: Kam sa vyberiete?

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Na Slovensku a v Českej republike zatiaľ okruhy F1 nie sú a ktovie, či vôbec niekedy budú. Avšak, fanúšikovia kráľovnej motoršportu zúfať rozhodne nemusia. Aj v roku 2023 budú mať Formulu prakticky na dosah. Konkrétne v Rakúsku, v Maďarsku a v Taliansku.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Úvod leta pod záštitou oranžovej armády 🇦🇹

2. júla 2023 sa Formula 1 vráti do Rakúska na Red Bull Ring. Ak ste fanúšikmi tejto stajne a Maxa Verstappena či Sergia Péreza, prídete si na svoje. Práve na rakúskej pôde je totiž Red Bull doma. Inak tomu nebude ani v budúcom kalendárnom roku, Červení Býci sa môžu tešiť na elektrizujúcu atmosféru, ktorej súčasťou môžete byť a vy.

👉 Vstupenky a zájazdy na VC Rakúska

Vzhľadom na vzdialenosť je VC Rakúska zo Slovenska dostupná autom či autobusom. Niekoľkohodinová cesta ujde ako voda. A ak na Red Bull Ringu stretnete množstvo Slovákov a Čechov, nebuďte prekvapení. Netreba zabúdať na šou, ktorú RB robí v každom odvetví, v ktorom pôsobí, a teda, celý víkend ponúka množstvo aktivít a sprievodného programu, na ktorý budete spomínať ešte dlho.

Hungaroring ako ideálna alternatíva? 🇭🇺

Keď zoberiete do úvahy všetky geografické činitele, práve Veľká cena Maďarska je pre vás zrejme najlepšou alternatívou na vycestovanie na F1. V roku 2023 prebehne 23. júla, pričom bude predposlednou pred letnou prestávkou. Pútavá trať, kde každoročne môžeme sledovať množstvo zaujímavých súbojov medzi jednotlivými pilotmi patrí medzi TOP lákadlá kalendára.

👉 Vstupenky a zájazdy na VC Maďarska

Okrem toho, Budapešť, metropola Maďarska, ktorá leží približne 20 kilometrov od okruhu, je nádherné a historické mesto, kde sa dá vyžiť aj po turistickej stránke. Historické centrum, dobrá gastronómia či prechádzka popri rieke – to všetko sú možnosti, ktoré môžete počas víkendu v Maďarsku využiť aj vy.

Legendárny domov legendárnej stajne 🇮🇹

Ak ste fanúšikmi Ferrari a hľadáte dostupnú veľkú cenu, jednoznačnou voľbou je Monza. Veľká cena Talianska je v roku 2023 v kalendári 3. septembra, pričom pôjde o druhé preteky po letnej pauze. Na tomto okruhu na vás dýchne história a zatiaľ čo na Red Bull Ringu hovoríme o oranžovej armáde, v Monze treba spomenúť talianskych tifosi a červené pole, ktoré dúfa v jediné, a to je triumf Ferrari.

👉 Vstupenky a zájazdy na VC Talianska

Monza sa nachádza približne 15 kilometrov od Milána, a teda môžete spojiť formulový zážitok napríklad s talianskou Serie A, pretože s určitosťou bude Inter Miláno alebo AC Miláno hrať počas víkendu F1 doma svoj zápas. Netreba zabúdať na to, že taliansku futbalovú ligu hrá aj AC Monza, čo je taktiež alternatíva.

Každopádne, ak si chcete užiť čisto Formulu 1, rozhodne si prídete na svoje. Minimálne návštevu Milána ale odporúčame. Mesto, ktoré má prívlastok módne, ponúka nielen najnovšie trendy, ale aj kus histórie a výbornú gastronómiu.