Finále Ligy majstrov – zážitok na tri životy

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Snom každého fanúšika futbalu je vidieť aspoň raz v živote dobrý európsky futbal naživo. A je jedno, či ten váš sen smeruje do Frankfurtu, Neapola, Madridu, alebo Londýna.

Ponuka je široká a najväčšou dilemou býva si z nej vybrať. Dnes sedíte v práci, zajtra sa môžete baviť La Ligou, alebo šlágrom Premier League.

Ale finále Ligy majstrov, to už je priatelia trošku iná kávička. Žiadna automatová, ale kvalitne naservírovaná na zlatom podnose.

real madrid cr

Tí najlepší

Hymna Ligy majstrov je krásna a jednoduchá zároveň. Textár sa na nej veľmi narobiť nemusel, pretože hovorí iba dve veci. Je to tá najväčšia futbalová udalosť s tými najlepšími mužstvami. Nič viac nepotrebujete.

A finále, to je čerešnička na luxusnej torte. Tento rok sa odohrá v susednej Ukrajine, na Olympijskom štadióne v Kyjeve. Ten pojme 68 000 divákov a už teraz je jasné, že na poslednú chvíľu žiadne voľné miesta nezoženiete.

kyjev olympijsky stadion 3

Finále, čas na zázraky

Posledný zápas o všetko. Tu už nie je priestor na chyby, pretože ich nie je kde napraviť. Práve tu sa odohrávajú tie najkrajšie futbalové príbehy. Je krásne, zažiť ich doma pri sledovaní televízie, ale zažiť ich osobne. Bum!

Nepredstaviteľné! Nie je to síce najlacnejší špás, ale toto nie je zápas o pohár primátora Dolnej Marikovej. Ako hovorí jedno futbalové príslovie: Dobrí hráči nie sú lacní, lacní hráči nie sú dobrí.

V roku 1999 to bolo pamätné finále v Barcelone, v ktorom Manchester United v nadstavenom čase vďaka gólom Teddyho Sheringhama a Ole Gunnara Solskjaera zlomil srdcia fanúšikov Bayernu.

O tri roky neskôr sa do dejín highlightov zapísal nezabudnuteľným finálovým volejom Zizou.

Na ďalší nezabudnuteľný európsky večer sme dlho čakať nemuseli. Cez polčasovú prestávku v Instanbule veril Liverpoolu málokto. Predsalen, prehrával s AC Miláno už 3:0.

Fanúšikovia The Reds však napriek tomu cez polčas zborovo spievali You will never walk alone. A čo nasledovalo, to všetci vieme.

Kto vie, ako by sa vyvíjal osud Arsenalu, ak by ich vo finále v roku 2006 nezložil nečakaný hrdina, Julianno Belletti.

Za jedno z najväčších prekvapení sa stále počíta aj víťazstvo Chelsea proti Bayernu. V Mníchove a v sezóne, kedy The Blues viedol so zaparovaným autobusom Roberto Di Matteo. Ale vpredu úradoval kráľ Londýna Didier Drogba a v bránke čaroval Petr Čech.

Čo sa týka obratov, jedným z najpamätnejších bude určite ten, ktorý priniesol Realu Madrid vytúženú La Décimu, desiatu trofej vo vitríne. V hlavnej úlohe Sergio Ramos a 93.minúta.