Finále Ligy majstrov s obrovskými emóciami na troch štadiónoch

Vyvrcholenie najprestížnejšej pohárovej súťaže v Európe sledovali po celom svete milióny ľudí. Iba tí najšťastnejší, najvplyvnejší (a najbohatší?) však mali možnosť vychutnať si zápas Real Madrid – Atlético Madrid priamo na Estádio da Luz v Lisabone.

Fanúšikovia si užili skvelé futbalové predstavenie, ktoré vyvrcholilo až v predĺžení a v pamäti im navždy zostane päť finálových gólov. Boli pri tom, keď „biely balet“ získal jubilejný desiaty titul v Lige majstrov.

25pjonl

 

Na štadióne vládla vďaka najskalnejším tisíckam priaznivcom výborná atmosféra, ale podobný zážitok sa dal zažiť aj priamo v Madride a to hneď na dvoch štadiónoch.

Na Estadio Santiago Bernabéu aj Estadio Vicente Calderón boli pripravené veľkoplošné obrazovky a do hľadísk sa prišli pozrieť tisícky priaznivcov, ktoré sledovali finálovú bitku s obrovským nadšením. V dresoch, so šálmi, vlajkami prežívali každý súboj, šancu s takým nasadením, ako keby hráči bojovali priamo na trávniku pred nimi. Erupcia radosti, ktorá vypukla v nadstavenom čase po vyrovnávajúcom góle Sergia Ramosa, sa na štadióne kráľovského veľkoklubu zrejme tak skoro nezopakuje.

FOTOGALÉRIA

Španieli futbal milujú, podobne ako my. Už sa nevieme dočkať štartu novej sezóny, keď sa opäť rozbehnú najkvalitnejšie ligové aj pohárové súťaže. Na ktorý štadión sa s nami vyberiete?

Estadio Vicente Calderón