Fenomén Vlahovič?! Belehradský Zlatan s jediným gólom v srbskej lige

2 minúty čítania
Autor:
David Zlomek

Jedno meno rezonovalo médiami v januárovom prestupovom období viac ako ktorékoľvek iné. Dušan Vlahovič túžil po odchode z Fiorentiny. Arsenal odmietol a Spurs pre neho nebolo zaujímavé. Nakoniec dopadol vytúžený prestup do Juventusu, ktorý sa uskutočnil v deň jeho dvadsiatych dňoch narodenín.

Juventus sa buchol po vrecku a za srbského snajpra zaplatil cez 80 miliónov eur. Stal sa tak štvrtou najdrahšou posilou turínskeho giganta. Zatiaľ to však vyzerá, že sa Nedvěd a spol. trafili do čierneho a utratené čiastky nemusia ľutovať. Vlahovič sa v novom drese presadil hneď po trinástich minútach, keď prvým gólom nasmeroval Juventus k výhre nad Veronou. Oslávil ho štýlovo – skĺzol sa po kolenách až k autovej čiare a akoby fanúšikom naznačil: „Tu ma máte!“.

ŠPECIALISTA NA GÓLY V DEBUTOCH

Rýchlo sa presadil aj v osemfinále Ligy majstrov na ihrisku Villarealu, keď skóroval už v prvej minúte. Išlo o najrýchlejší gól akéhokoľvek debutujúceho hráča v najprestížnejšej klubovej súťaži. O ďalšie štyri dni neskôr dvoma gólmi pomohol zdolať nepríjemné Empoli. V Turíne si tak musí mädliť ruky, toto sa rozhodne podarilo.

Aj v takom mladom veku má Vlahovič na celú hru obrovský vplyv. Pre Juventus to ale nevyzerá na príliš úspešnú sezónu. V odvetnom zápase ligy majstrov vystavil stopku 3 gólmi odhodlaný Villarreal. V hre je už len domáci pohár a teoretický ešte aj boj o titul v Serie A, kde „Stará dáma“ stráca 7 bodov za vedúcim AC Miláno. Ukazuje sa, že práve Vlahovič by mohol byť esom v rukáve. Situácia na čele talianskej ligy je totiž nesmierne zamotaná a rozhodovať sa bude do poslednej chvíle.

Kľúčový zápas v boji o titul už 3. apríla: Juventus – Inter Miláno (letecky)

Srbský reprezentant má však rozhodovanie zápasov v krvi, vďaka čomu Juventus živí nádeje na zisk jedného z najprekvapivejších titulov poslednej doby. V konkurenčnom AC Miláno hráva jeho idol, Zlatan Ibrahimovič, od ktorého si berie mnoho vecí. Medzi jeho inšpirácie patril aj Franck Ribéry, v čase kedy spolu hrávali vo Fiorentine.

„Uvedomil som si, že veľkí hráči, aj keď vyhrajú zápas, nie sú spokojní, ak neurobia všetko, čo chceli.“ 

VEDELI STE, ŽE…

  • Prvé futbalové kroky robil v klube Altina Zemun. Prakticky každý talentovaný Srb, ale opúšťa svoju domovinu z Partizanu alebo Czervene Zvezdy Belehrad. V prípade Vlahoviča bol jeho „materským“ klubom Partizan Belehrad.
  • Do Talianska, ktoré je dnes jeho druhým domovom, ale odchádzal veľmi mladý. Najprv zamieril do Primavery (juniorky) Fiorentiny v lete 2018 ako hráč, ktorý dal v srbskej lige za Partizan jeden jediný gól. Úsmevný fakt, keď si uvedomíme, ako mu to dnes páli ostrými.
  • Za sezónu 2020-21 bol vyhlásený najlepším mladým hráčom Serie A. O pol roka neskôr už zamieril do slávneho Juventusu.

Pikantné stretnutie sa črtá v zápase proti Laziu Rím, pretože hostia stále pomýšľajú na kvalifikáciu do európskych súťaží. Zájazd: Juventus – Lazio (letecky)

Chcete byť pri Vlahovičovom gólostroji vo farbách Juventusu na vlastné oči? Poďte s nami na domáci zápas Starej dámy. Vyberte si z tejto ponuky a urobte si nezáväznú rezerváciu. Naši predajcovia vás potom obratom oslovia a doladia s vami všetky požiadavky a zodpovedia otázky. Táto služba je od nás nezáväzná a úplne zadarmo.