Fanúšikov sprievodca na EURO 2016 – časť druhá

Lille

Druhý zápas odohráme v Lille v stredu 15.júna. Takže cestuchtiví by si mohli už v nedeľu po prvom zápase začať baliť kufre a vyraziť na sever, cez Paríž do mestečka Lille.

lille

Aby ste sa v tom Paríži nezabudli zastaviť, využite služby TGV vlaku, ktorý vás tam z Bordeaux dopraví za niečo vyše 3 hodín a 70 € vášho času. Do Lille je to odtiaľ už iba hodinka jazdy rovnakým typom vlaku. Vitajte v Lille, meste na francúzskobelgických hraniciach. Z vlakovej stanice je to do centra, kde sa nachádza aj fanzóna, iba 500 metrov. Jazdu po meste si viete vyriešiť jazdou metrom, električkou, alebo autobusom. Lístky si môžete zaobstarať vo fan zóne. Dve jazdy vás budú stáť 3,4€, prípadne si kúpte celodenný lístok za 5€.

tgv

 

Na štadión sa dostanete linkami metra číslo 14, prípadne kombináciou linky 2 a shuttle busu. Všade v meste budú hordy dobrovoľníkov čakajúcich na vašu prípadnú bezradnosť. Nebojte sa ich opýtať, aj oni by mali problém zorientovať sa v takej Rimavskej Sobote.

stade lille

Po zápase môžete deň-dva pobudnúť v Lille, prípadne navštíviť priľahlé Belgicko a potom sa už začnite baliť. Odchádzate do Saint – Etienne. Opäť je dobré ísť cez Paríž, odkiaľ vám to do dejiska nášho posledného zápasu potrvá len necelé tri hodinky. Prípadne sa na mesto miest vykašlite a zoberte si vlak cez Lyon.

***PONUKA ZÁJAZDOV NA ZÁPAS SLOVENSKO:RUSKO***

lyonAutor: Richard Hanzlík