Fandite naživo slovenským hokejistom v Kolíne

Už 5. mája odštartujú úvodným buly 81. majstrovstvá sveta v hokeji v Kolíne a Paríži. Slováci sa predstavia v “kolínskej” skupine, kde môžete k intenzívnemu zážitku v 19-tisícovej Lanxess aréne pridať aj niekoľko cestovateľských.

slovensko hokej fans

Metropola kontrastov

Kolín je moderné, energické mesto, kde sa moderné budovy striedajú so zachovalými chrámami a pamiatkami. Pôvodná osada bola povýšená na mesto už v roku 50 rímskou cisárovnou Agrippinou. Kolín sa rozrastal, v stredoveku bol dôležitou dopravnou tepnou a najväčším mestom v Nemecku.

Najväčšia pýcha mesta je viditeľná z takmer každého kútu. Je ňou 157-metrov vysoká Kolínska katedrála, ktorá sa stavala neuveriteľných 632 rokov. Vyskúšajte si kondičku a vyšliapte 509 schodov k vyhliadke v jednej z veží. Garantujeme, že nebudete ľutovať.

Cologne-Cathedral-Panorama-720x404

Rýnsky park je ako stvorený na prechádzku s výhľadom na Kolínsku katedrálu. Odviezť sa sem môžete lanovkou, ktorá vyráža zo stanice pri ZOO a Botanickej záhrade.

411132-original1-jocez

Výhľad na mesto z pravého brehu rieky si užijete z vyhliadky Triangel, ktorá sa nachádza neďaleko Lanxess arény.

Triangle Hochhaus und Hohenzollernbrücke 11583374776_65c93dca89_b

Kolín z paluby lode

Plavba po Rýne vám ukáže mesto z inej perspektívy, stačí si len vybrať z rôznych trás, ktoré ponúkajú 3 spoločnosti. Lístok stojí rovnako 6,80 eur. Z lode uvidíte ďalšiu neodmysliteľnú súčasť Kolína, most Hohenzollern Brücke, ktorý bol Nemcami zničený na konci 2. svetovej vojny, aby bolo mesto chránené pred vstupom ruských vojsk.

1

Srdečnosť a pohostinnosť miestnych

Pri stretnutiach s miestnymi pochopíte, že nie sú tak typicky nemeckí, ale majú v sebe čosi osobité. Množstvo kaviarní, pubov, pivničiek a uvoľnená atmosféra, ktorá sa nesie starým mestom, je neodolateľná.

cologne-1281066_960_720 germany-cologne-old-town

Byť v Nemecku a neochutnať pivo je ako ísť do Ríma a obísť Koloseum. Hľadajte miestne pivo Kolsch, ktoré sa pije vo veľkosti nášho malého piva, aby bolo stále čerstvé. Čašníci sa naozaj obracajú a budú vám nosiť jedno pivo za druhým, takže ak už pokračovať nechcete, nechajte ho nedopité. Spoločne veríme, že kolínskym pivom sa budú zapíjať najmä slovenské víťazstvá.

Kompletnú ponuku zájazdov na hokejové MS 2017 nájdete TU.

lanxess-arena-kolin