F1 v roku 2023: Zoberieme vás do Maďarska, Imoly, ale aj exotiky

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Ročník 2022 priniesol v F1 veľa vzrušenia. Je však minulosťou a už v marci začína nová sezóna. Ak uvažujete, že sa jednej z veľkých cien zúčastníte naživo, práve teraz je ideálny čas na to, aby ste všetko vyriešili v predstihu. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Veľké ceny na skok zo Slovenska

Pre slovenských priaznivcov sú každoročne atraktívne preteky v Maďarsku a v Rakúsku. Red Bull Ring sa na F1 môže tešiť v už 2. júla, pričom Spielberg opäť ponúkne prvotriednu športovú šou.

Hungaroring v roku 2023 privíta Formulu 1 predposledný júlový víkend a je na mieste si myslieť, že trať prinesie pútavé príbehy, tak ako každý rok. 

F1: Veľká cena Rakúska (autobusom bez nocľahu)

F1: Veľká cena Maďarska (autobusom bez nocľahu)

Ak by vás lákalo vycestovanie do Talianska, kráľovná motošportu sa na Apeninskom polostrove predstaví v dvoch prípadoch, 21. mája v Imole a prvú septembrovú nedeľu v Monze. Do Imoly, ktorá je považovaná za akúsi „mekku“ tohto športu, sa opäť po roku vydáme aj s komentátorom a formulovým influencerom Števom Eiselem.

Formula 1 v Imole: Zájazd so Števom Eiselem (letecky)

Európske preteky s osobitou atmosférou

Ak ste fanúšikmi Red Bull Racing a hlavne úradujúceho majstra Maxa Verstappena, Veľká cena Holandska, 27. augusta v Zandvoorte, bude domácimi pretekmi tohto pilota. Čakajú vás oranžové pole a nevyspytateľné dianie.

A čo napríklad Monako? Európsky ekvivalent amerického Las Vegas, ktoré je vďaka svojmu osobitému a luxusnému charakteru ojedinelým zážitkom. Charles Leclerc bude na svojom Ferrari jazdiť doma 28. mája. 

Keď už spomíname Las Vegas, tam sa F1 v roku 2023 predstaví 18. novembra. Aj keď je celý proces okolo týchto pretekov stále v riešení, nikto nepochybuje o tom, že to bude nielen športová, ale aj marketingová lahôdka.

Pre milovníkov exotiky bude v nasledujúcom kalendárnom roku esom v rukáve Singapur, kde prebehnú preteky 17. septembra. Premiérovo aj túto destináciu si budete môcť užiť v spoločnosti Števa Eiseleho. 

Števo Eisele na Hungaroringu 2022 s fanúšikmi F1 z Česka a Slovenska.

Všetky veľké ceny kráľovnej motošportu majú svoju jedinečnú atmosféru, ktorá znamená zážitok na celý život. Aktuálny kalendár F1 na rok 2023 vyzerá naozaj nabito, obsahuje 23 pretekov a piloti sa predstavia vo všetkých kútoch sveta. Od Bahrajnu cez Austráliu, Barcelonu, Kanadu až po Spojené arabské emiráty, Japonsko, Katar či Singapur. 

Medzinárodná automobilová federácia FIA už zverejnila aj rozpis podujatí, na ktorých sa fanúšikovia F1 môžu tešiť na stále populárnejšie sobotňajšie preteky v šprinte:

VC Azerbajdžanu (28.-30. apríla 2023)

VC Rakúska (30. júna – 2. júla 2023)

VC Belgicka (28.-30. júla 2023)

VC USA (20.-22. októbra 2023)

VC Brazílie (3.-5. novembra 2023)

👉pozrite si našu kompletnú ponuku zájazdov na preteky Formuly 1.