Európske pohárové semifinále: Čakajú nás superzápasy aj prekvapivé merania síl

4 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Liga majstrov, Európska liga aj Európska konferenčná liga poznajú po štvrťfinálových odvetách svoje semifinálové dvojice. Kto sa bude vo finálových dueloch v Istanbule, v Budapešti a v Prahe radovať, zatiaľ nevieme. Avšak, už teraz je isté, že sa môžeme tešiť na viaceré pamätné duely.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Predčasné finále je skutočnosťou

Nikto nemôže byť urazený, keď semifinále Ligy majstrov medzi Manchestrom City a Realom Madrid dostane prívlastok predčasné finále. Anglický majster verzus obhajca trofeje, dva kluby, ktoré si v epickom dvojzápase zmerali sily aj pred rokom. Vtedy sa radoval Biely Balet, bude tomu tak aj teraz? Sky Blues zvládli Bayern Mníchov, Merengues si poradili s Chelsea. Družina Pepa Guardiolu naďalej čaká na svoj premiérový triumf v Champions League a s Erlingom Haalandom v útoku to nemusí byť iba zbožné prianie.

Netreba ale zabúdať na to, že Real je skutočným kráľom LM a hovoria v jeho prospech skúsenosti. V druhom semifinále je na programe mestské derby, milánske San Siro zažije bitku nezmieriteľných rivalov Interu aj AC. O finále Champions League zabojuje aj slovenský stopér Milan Škriniar. V tejto chvíli je isté len to, že v Istanbule bude mať Taliansko svojho zástupcu. Nech už to bude ktorýkoľvek z milánskych celkov, vzhľadom na priebeh ročníka to bude milé prekvapenie.

Semifinálové dvojice:
Manchester City – Real Madrid
Inter Miláno – AC Miláno

Sevilla ukázala, v čom je najlepšia

Európska liga je súťažou španielskeho klubu Sevilla FC. Skutočne, Andalúzania v zápasoch EL prepínajú na vyšší výkonnostný stupeň a potvrdili to aj tento rok. Vo štvrťfinále vyradili po zápasoch 2:2, 3:0 favorizovaný Manchester United. V semifinále ich žreb taktiež nešetril, čaká ich Juventus Turín, pričom tento dvojzápas prinesie dozaista veľa futbalovej kvality. Druhú semifinálovú dvojičku tvoria Farmaceuti z nemeckého Bayeru Leverkusen a AS Rím, ktorý medzi najlepšiu štvoricu prešiel až po dráme v predĺžení. Zaujímavosťou je, že duel medzi Vlkmi a Feyenoordom aj s naším Dávidom Hanckom poslal do predĺženia gólom v 89. minúte Ríman Paulo Dybala.

Semifinálové dvojice:
Sevilla FC – Juventus
Leverkusen – AS Rím

Posledný londýnsky tím v hre

Chelsea, Arsenal aj Tottenham Hotspur už z pohárovej Európy vypadli. Vlastne, okrem Manchestru City drží vlajku prestížnej Premier League v medzinárodnej konkurencii už iba West Ham United. Kladivári v semifinále zabojujú o postup do pražského finále s výborne hrajúcim holandským klubom AZ Alkmaar. O zvyšné miesto v dueli o trofej si to rozdajú taliansky celok AFC Fiorentina, ktorý vo štvrťfinále vyradil Lech Poznaň a švajčiarsky FC Bazilej, premožiteľ Slovana Bratislava. Kat nášho zástupcu zvládol nervydrásajúci duel v Nice, o ktorom muselo rozhodnúť až predĺženie.

Semifinálové dvojice:
West Ham – AZ Alkmaar
AFC Fiorentina – FC Bazilej

VSTUPENKY a ZÁJAZDY na EURÓPSKE POHÁRE