Dvojice pre štvrťfinále Ligy majstrov sú známe, ide do tuhého

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Osem najlepších pokračuje v ceste za tou najkrajšou klubovou trofejou. Fanúšikovia United doteraz hromžia na taktiku, ktorou ich Mourinho vyradil z hry. Chelsea síce nad Barcelonou vyhrala v nastrelených tyčkách a brvnách, ale Messi je len jeden. Tottenham mal dlho v rukách tie najlepšie karty, ale takto dlho trpieť a nakoniec vyhrať, to vie len Juventus. V šlágri Real vybavil PSG hlavne vďaka skúsenostiam a šejkovia budú musieť v lete zase minúť dve-tri kilečká. Liga majstrov chyby netoleruje, tu ide o dokonalosť. A to, čo nás čaká v štvrťfinále, to bude dokonalé.

Real Madrid – Juventus 

Repríza uplynulého finále a posledná šanca pre Buffona získať trofej. Real sa v zime zdal na uterák, ale veľké mužstvá sú veľké práve preto, že si vedia načasovať formu. Ronaldo páli ostrými, trhá vlastné rekordy a Juventus má jednu veľkú smolu. Liga majstrov Realu extrémne pristane a chutí. Vyradenie PSG a forma z posledných rokov je viac ako dôkazom. Na druhej strane, ak existuje na svete mužstvo, ktoré zvláda tlak a silu súpera, je to práve Juve. Obrana je klasicky pevná a veľa napovie fakt, ako k zápasu pristúpi Dybala. Nebyť zápasu vo Wembley, naposledy žiaril pred rokom proti Barcelone. Stará dáma ho bude potrebovať, pretože narozdiel od Realu, ona bojuje stále na dvoch frontoch. Dvojzápas sa začne v Turíne a Ronaldo sa už dnes teší na odvetu na Santiago Bernabéu. Proti Juventusu totiž skóruje každých 64 minút.

Liverpool – Manchester City

Fanúšikovia Liverpoolu si želali čokoľvek, len nie výlet na Etihad. Jednak kvôli obrovskej sile súpera, ale chceli si urobiť výlet niekam na pevninu. Ostrovné derby je ale realitou a Klopp doňho môže ísť s hlavou hore. Citizens porazil na Anfielde v neuveriteľnom zápase, ktorý ak sa zopakuje aj v Lige majstrov, ľudia pri obrazovkách budú šalieť. A kde inde by sme mali byť svedkami magickej futbalovej noci, ako na Anfielde? Na Etihad Stadium?

V pohárovej Európe sa tímy ešte nestretli. V časoch, kedy sa v nej The Reds objavovali, bol City ešte druhotriednym mužstvom. Z posledných 8 zápasov sa však Liverpool tešil 5-krát z výhry a iba raz sa radovala belasá družina. Nehovoriac o tom, že prehra na Anfielde bola jedinou prehrou City v sezóne. Ostrovný futbal, ukáž sa v plnej kráse. Klopp vs. Guardiola. Gegenpressing vs. držanie lopty s rozleptaním súperovej obrany. Toľko dynamiky, čo nás tu čaká, by mohlo vyrobiť elektrickú energiu pre celú republiku.

Barcelona – AS Rím

V lete sa hovorilo, že bez Neymara čaká Barcelonu slabá sezóna. Len to zabudli povedať Messimu, ktorý si z tejto sezóny robí doslova srandu. Barca v lige dominuje a prekážku zo Stamford Bridge preskočila hlavne s pomocou Lea. Nou Camp má jedného kráľa, na Neymara už zabudol. Rimania hneď po žrebe kúpili brankárovi zásteru, aby nedopadli ako Courtois.
Spomedzi všetkých favoritov si môže Barcelona mädliť ruky. AS Rím je mužstvo, ktorého prítomnosť v tejto fáze poteší, ale ak chce prejsť cez Barcelonu, potrebuje zázrak na Stadio Olimpico a trojitý zázrak na Camp Nou. Silu mužstiev porovnávať nemôžeme, ale futbal je ešte stále šport kolektívny a ak sa podarí Rimanom v prvom zápase ubetónovať dobrý výsledok, možné je naozaj všetko. Tifosi však dostali pekný darček v podobe Barcelony.

FC Sevilla – Bayern Mníchov

Mužstvo zo Španielska, ktoré upratalo Mourinhove ego sa postaví proti Bayernu. Proti tímu, ktorý súpera podceniť ani nevie. Nemci by hrali rovnako dôsledne proti výberu sveta, ako aj proti mužstvu poskladaného z vlastných manželiek. Od príchodu uja Juppa zase valcujú domácu ligu a jediné oživenie ich nudných, výhrami ovečených životov, prichádza v podobe Ligy majstrov. Stále sú posledným nešpanielskym víťazom súťaže, už to však bude 6 rokov a je načase pridať k domácim vavrínom aj niečo extra. Sevilla by mala byť pekným ovocným sadom na ceste za trofejou.

Aké sú vaše tipy na postup? Uvidíme v ďalšej fáze Real, Barcelonu, City a Bayern? Zapíšte si do kalendára tieto termíny. 3., 4., 10. a 11. apríl. Európsky futbal napíše ďalšiu kapitolu a pomaly ide do tuhého.

Ponuku zájazdov na Ligu majstrov nájdete TU.