Dočkáme sa úspešných MS v hokeji po nevydarenej olympiáde?

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Spomínate si ešte na Salt Lake City v roku 2002 a náš hokejový výbuch? V skupine sme uhrali jediný bod v divokom zápase s Lotyšskom, dostali facku od Nemecka a prehrali dokonca aj s Rakúskom, ktoré si ešte pred zápasom nevedelo ani poriadne korčule zaviazať. Náš tím nabitý hviezdami zabral až v zápase o predposledné trináste miesto, keď zomlel Francúzsko 7:1. Na všetkom zlom sa však dá nájsť niečo dobré, napríklad táto Hossova lahôdka.

Prešli však tri mesiace a v Goteborgu sme sa radovali zo zlata. Zatracovaní hokejisti sa zomkli, káder sa výborne poskladal a na turnaji sme sa bavili hokejom.

Posledná olympiáda nám tiež veľmi nevyšla a obsadili sme na nej znovu až predposlednú priečku. Pritom štart bol naozaj nádejný. Veď ako jediní sme porazili Rusov. Vyhliadky sme mali dobré aj pred zápasom so Slovinskom. Stačilo ho poraziť na tri body a všetko by sa dnes hodnotilo inak. Históriu síce nezmeníme, ale opäť nás čakajú Majstrovstvá sveta v severskej krajine. Podarí sa nám zopakovať zázrak z roku 2002?

Nemôžeme síce čakať, že nám zrazu z NHL príde všetkých tých pár hokejistov, ktorí tam ešte pracujú na zmluvu, ale veriť mužstvu môžeme. Ramsay vie, na čom jeho mužstvo musí popracovať a je znovu o jeden turnaj múdrejší. Dokážeme konečne zlepšiť presilovky? Nominuje aj hráčov Slovana? Nájdeme strelca?

Dôležitý dvojzápas na úvod

Ak mužstvo zachytí úvod turnaja, môže sa na víťaznej vlne viezť pokojne aj do konca turnaja. Žreb si pre nás počas prvých 24 hodín pripravil dva ťažké zápasy. Ako sa hovorí na motivačných prednáškach, začneme na 100% a postupne budeme tempo zvyšovať.

Česko si na olympiáde dlho žilo svoj sen o klucích z Nagána a je jasné, že budú na prvý zápas proti nám veľmi nabudení. My však nie sme favoriti zápasu a táto pozícia nám v poslednej dobe sedí. Český agrokomplex zahoďme za hlavy, máme už dosť iných.

Na druhý deň nás čaká zápas proti krajine vyskakovacích nožíkov. Švajčiarsko je na každom turnaji úplne odlišným mužstvom a mali by sme dúfať, že na Kodaň nebudú spomínať v dobrom.

Výživný úvod turnaja, kedy sú šance všetkých mužstiev vyrovnané a treba zabrať. Pretože veľmi dobre vieme, ako sa nám nevypláca kalkulovať všetky možnosti do posledných sekúnd skupinových bojov. Je to fajn pôda na krčmové debaty, ale čo z toho, keď to má vždy zlý koniec.

Aby toho nebolo málo, má fanúšik dobrého hokeja šancu vidieť naživo aj ďalších našich súperov. V nedeľu, pred našim zápasom so Švajčiarskom si to totiž najprv rozdá Rakúsko s čerstvým olympijským víťazom z Ruska a neskôr Česko so Švédskom. 4 zápasy za 24 hodín a v nich okrem našich aj traja favoriti na celkový triumf. To znie ako majstrovský víkend pre hokejového fanúšika.

Rozpis  zápasov v Kodani na víkend 5. – 6. máj:

sobota, 5. 5. 2018

12:15 Švajčiarsko – Rakúsko
16:15 Francúzsko – Bielorusko
20:15 Slovensko – Česko

nedeľa, 6. 5. 2018

12:15 Rusko – Rakúsko
16:15 Česko – Švédsko
20:15 Slovensko – Švajčiarsko

Ponuku charterového zájazdu na úvodný víkend nájdete TU.

Ponuku autobusového zájazdu na úvodný víkend nájdete TU.

Pre viac informácií k ponuke vstupeniek a zájazdov na MS 2018 v hokeji nás kontaktujte na info@hokejtour.sk alebo 0903 402 464.