Déjà vu Slovana s Bazilejom, Manchester opäť do Španielska

3 minúty čítania

Vyraďovacia fáza európskych pohárových súťaží je v plnom prúde. V najbližšom kole Európskej ligy a Európskej konferenčnej ligy sa do akcie dostanú už aj víťazi základných skupín z jesennej časti sezóny, medzi nimi aj slovenský zástupca Slovan Bratislava.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

S „belasými“ sa žreb poriadne pohral

Slovan Bratislava v závere uplynulého kalendárneho roka predvádzal na európskej scéne skvelé výkony, vďaka ktorým ovládol svoju papierovo vyrovnanú skupinu. Odmenou mu za to bude dvojzápas o postup do najlepšej osmičky Európskej konferenčnej ligy. Tam ho čaká „starý známy“ švajčiarsky Bazilej, s ktorým v základnej skupine „belasí“ získali dokopy štyri bodov.

Bazilejčania momentálne neprežívajú najúspešnejšie obdobie. Vo švajčiarskej lige, kde v minulosti patrili k absolútnej špičke, im momentálne patrí až 6. priečka. V šestnásťfinále Konferenčnej ligy mali náročného súpera. Na pôde tureckého Trabzonsporu najskôr prehrali 0:1, no v odvete im šťastena bola naklonená a pred vlastnými divákmi dokázali zvíťaziť 2:0. Návrat Mareka Hamšíka na Tehelné pole sa tak konať nebude…

👉 Bazilej – Slovan Bratislava (letecky, 9.-10.3.2023)

 

Gunners proti Bellerínovi, Manchester opäť proti Španielom

V Európskej lige budú najväčšiu pozornosť pútať najmä anglickí zástupcovia Arsenal a Manchester United. Kým Kanonieri zvládli svoju skupinu a zabezpečili si tak priamy postup medzi 16 najlepších, Červení diabli si ho museli tvrdo vybojovať v megašlágri šestnásťfinále proti ďalšiemu gigantovi FC Barcelona.

Arsenal čaká v osemfinále veľká výzva v atraktívnom dvojzápase proti portugalskému Sportingu Lisabon. Partia okolo kapitána Martina Ødegaarda tak nastúpi aj proti svojmu bývalému spoluhráčovi Héctorovi Bellerínovi, ktorý u Kanonierov strávil drvivú väčšinu svojej kariéry.

👉 Arsenal – Sporting Lisabon (letecky, 16.-17.3.2023)

Manchester United sa ukazuje v aktuálnom ligovom aj pohárovom ročníku v premiérovej sezóne pod vedením Erika ten Haga vo skvelej forme. Po vyrovnanom dvojsúboji s Blaugranas ho čaká opäť súper zo Španielska. Tentokrát to bude sympaticky hrajúci Betis Sevilla. Na jeho súpiske stále nájdeme legendárneho Joaquina, ale aj skúseného gólmana Claudia Brava, Brazílčana Williama Carvalha, Nabila Fekira či argentínskeho majstra sveta Germana Pezzellu.

👉 Manchester United – Betis Sevilla (letecky, 8.-10.3.2023)

 

 

👉  Vstupenka na finále Európskej konferenčnej ligy v Prahe (7. júna)