Hviezdne obsadenie naživo: Ferguson, Brady, Rag’n’Bone Man a v hlavnej úlohe Cristiano Ronaldo

3 minúty čítania
Autor: Dávid Jahoda

Legendárny Old Trafford s viac ako 70 tisíc fanúšikmi na tribúne, bol svedkom úchvatného výkonu, ktorý prepísal futbalové dejiny. Hlavnou postavou nebol nik iný ako Portugalčan Cristiano Ronaldo.

Nepresvedčivé výkony a nervozita pred zápasom

Cristiano Ronaldo vynechal manchesterské derby, ktoré ovládlo City v pomere 4:1. Na vine bolo zranenie bedra a preto trénoval len individuálne. V piatok pred zápasom s Tottenhamom, ale tréner Červených diablov Ralf Rangnick, vyslal do sveta jasnú správu: „S Cristianom môžeme počítať!“

Keď sa „Kiki“ objavil v zostave domácich, mohli si mnohí z nás odškrtnúť: Vidieť CR7 naživo ✓

Čo bolo ďalej, už asi všetci viete. Ronaldo dal Tottenhamu hetrik a prakticky sám zariadil United výhru 3:2. Keď štadiónom znelo „Viva Ronaldoooo“, behal mráz po chrbte. Išlo o jeho 10., 11. a 12. ligový gól sezóny, ale hlavne jeho 805., 806. resp. 807. trefa kariéry, čím, aspoň podľa štatistík FIFA, prekonal legendárneho česko-rakúskeho šutéra Josefa Bicana.

Zápas plný hviezd na ihrisku ale aj na tribúnach. Šťastnejší z nás mohli na vlastné oči vidieť tradičného pozorovateľa zápasov United, legendárneho kouča Alexa Fergusona, tiež napríklad speváka Rag’n’Bone Mana, ale hlavne Toma Bradyho, najväčšiu hviezdu v histórii americkej NFL. Keď sa potom s Ronaldom po zápase stretol na trávniku, bolo to, ako keby z neba zostúpili dvaja športoví bohovia.

Pred zápasom sme nasávali „vôňu“ Premier League

Na stretnutie sme sa dopravili električkou, od nášho ubytovania v hoteli Premier Inn to boli len tri zastávky. Od zastávky „Old Trafford“ až po samotný futbalový chrám treba ujsť ešte necelý kilometer, ale nudiť sa nebudete. Po ľavej strane uvidíte štadión na kriket a hlavne vám do uší zo všetkých strán znejú ponuky šálov od lokálnych predajcov. K tomu hot-dog, hamburger… cestou na štadión od hladu neumriete.

Kto nechcel nakúpiť od pouličných predajcov, zašiel do megastoru, kde ho čakal jeden veľký frmol. Pokoj na nákup tu budete mať skôr v iný deň. Ale aj ten treba zažiť.

Nielen dresy, šály a tričká, ale napríklad aj holiace strojčeky vo farbách United tu pokojne nájdete. Stojí za to si Old Trafford obísť zo všetkých strán. Urobiť si foto pri súsoší zvanej Holy Trinity statue, ktoré tvoria Bobby Charlton, George Best a Denis Law je povinnosť. Jedna zo stien Old Trafford je venovaná spomienke na obete leteckej katastrofy v Mníchove z roku 1958.

Návšteva Etihad Stadium a Liverpoolu sú už tradičnou zastávkou

Old Trafford bolo naším hlavným cieľom, ale neboli sme iba tam. Dopoludnia pred zápasom The Red Devils sme navštívili aj štadión Etihad Stadium, na ktorom hrajú najväčší rivali United – Citizens. Na pohľad úplne iný stánok, modernejší. Okolo štadióna potom možno vidieť aj sochy, ale skôr novodobých legiend – Vincenta Kompanyho a Davida Silvu. Sprievodkyňa, ktorá nás sprevádzala útrobami štadióna, potom oznámila, že sa chystá aj socha pre Sergia Agüera.

Pokiaľ by ste futbalu stále nemali dosť, je možné navštíviť Futbalové národné múzeum. Tu na vás bude futbalová história iba dýchať. Časť centra mesta tvorí čínska štvrť, takže ak by ste chceli dať žalúdku odpočinok od tradičného fish & chips, máte možnosť. Neďaleko od Manchestru je iné futbalu zasľúbené mesto – Liverpool. Pred odletom domov sme preto vyrazili aj tam. Niektorí z nás dokonca na zápas Evertonu s Wolverhamptonom, iní na prehliadku legendárneho Anfieldu.

Navnadili ste sa čítaním predchádzajúcich riadkov dostatočne? Veríme! A vy verte nám, že žiadny text nenahradí zážitky, ktoré sme z nášho manchesterského tripu získali. Ronaldo vo svojich 37 rokoch stále dokazuje svoju kvalitu a vidieť ho naživo má vo svojom zozname prianí vysoko určite každý z vás. S FutbalTour.sk si to môžete splniť!

Odporúčame:
Premier League: Arsenal – Manchester United
Šípky – Premier League Darts (Manchester)
Kompletná ponuka Premier League vrátane Last Minute zájazdov