Čo sa vám môže stať v Barcelone? Možno zmoknete

Určite mnohí z vás počuli o tom, čo sa momentálne v Katalánsku deje. Epicentrom diania je Barcelona, najobľúbenejšia futbalová destinácia našich klientov. Ak rozmýšľate, či do slnkom zaliateho prímorského mesta vycestovať, tak sú nasledujúce riadky určené práve vám.

Čo sa deje v Katalánsku?

Katalánsko, autonómny región Španielska, sa už dlhé roky snaží o kompletnú nezávislosť a samostatný štát. V regióne je významné množstvo ľudí, ktorí podporujú odtrhnutie od Španielska a majú záujem o vytvorenie samostatnej republiky. Čo sa už v médiách spomína menej, značná časť obyvateľov Katalánska je stále za zotrvanie v Španielsku.

V deň referenda, 1. októbra 2017, sa konal aj futbalový zápas LaLigy medzi FC Barcelona a Las Palmas. Nič nenasvedčovalo tomu, že by mali zápas sprevádzať komplikácie. Doslova hodinu pred zápasom však klub informoval, že sa duel odohrá pred zatvorenými tribúnami.

Skupina klientov CK FutbalTour.sk si tak užila všetko čo Barcelona ponúka, až na to najhlavnejšie – zápas na Camp Nou. Ihneď po návrate klientov na Slovensko sme okrem finančnej kompenzácie urobili maximum, aby si všetci zo spomínaného zájazdu Messiho a spol. naživo užili na jednom z budúcich zájazdov na FC Barcelona.

Ako oficiálny partner klubu nechýbame na žiadnom domácom zápase Blaugranas a tomu nasvedčujú aj počty klientov na už uskutočnených zájazdoch po smolnom zápase s Las Palmas. Ten nasledujúci, FC Barcelona – Olympiakos, sledovalo 50 našich klientov, no a ďalšie zápasy LaLigy s Malagou a Sevillou 40, resp. 110 spokojných klientov.

Tomu, že Slováci Barcelonu vo veľkom obľubujú, svedčia aj počty záujemcov na najbližšie výjazdy do metropoly Katalánska. Na súboj Ligy majstrov so Sportingom je už teraz prihlásených 30 záujemcov a stretnutie LaLigy mezi domácimi a Celtou Vigo s našim Stanom Lobotkom si užije viac ako 100 klientov zo Slovenska na leteckom zájazde a ďalších 60 klientov, ktorí sú ochotní za svojim milovaným klubom cestovať autobusom.

Môže sa vám v Barcelone niečo stať?

Pravdou je, že aj napriek silnej snahe Kataláncov o osamostatnenie tu je niečo, čo nás môže upokojiť – ľud sa vo veľkej časti snaží o nezávislosť, no ak sa opýtate bežného Katalánca, určite vám povie, že nie za každú cenu. Bezpečnosť rodiny je prvoradá aj v týchto končinách.

Barcelona je  turistickému ruchu značne prispôsobené cestovateľský raj, čo si uvedomujú aj domáci. Katalánska metropola je bezpečná a svetu stále ponúka aj špičkový futbal. Stav z dňa referenda bol naozaj ojedinelý a je veľmi nepravdepodobné, že sa zopakuje.

Barca chce hrať a na tribúnach chce aj svojich fanúšikov. Mesto sa upokojuje a život ide ďalej v normálnom režime. Nedávny víkend medzi 3. – 5. novembrom patril opäť aj klientom FutbalTour, ktorý hojne zavítali na miesto činu a užili si výborný, no netradičný zápas – príroda totiž opäť ukázala, že o všetkom koniec koncov rozhoduje práve ona. Čo najhoršie sa vám teda môže v Barcelone stať? Možno zmoknete.

Stojí to ale zato? Určite!

Prší-neprší, na Camp Nou fandíme bez prestávky. Klobúk dolu pred fans Blaugranas!

Posted by FutbalTour.sk on Saturday, 4 November 2017