Čierna sezóna pre čierne mačky!

 

Black Cats opúšťajú elitnú spoločnosť. Zaslúžene. David Moyes dostal šancu na Old Trafford, neuspel ani v La Lige a je otázne ako a či vôbec zvládne neľútostné súboje v Sky Bet Championship.

Tottenham konečne po 22 sezónach pokorí rivala z Emirates a zaslúžene skončí vyššie v ligovej tabuľke. Takto pred rokom ich Arsenal „urobil“ v poslednom kole, ale pomsta sa kohútom vydarila. Spurs s prehľadom vybavili historicky posledné derby na White Hart Line za 146 sekúnd a nebyť Petra Čecha, bolo by to určite viac ako 2:0.

United aj City brali iba po bode, ale tie môžu byť kľúčové v májovom šprinte za miestenkou do Ligy majstrov. Remízový kráľ súťaže zavíta v našom zápase týždňa na trávnik kanonierov, pre ktorých to bude posledná šanca na reparát pokazenej sezóny.

Arsenal – Manchester United v nedeľu od 17:00 na DIGI Sport 1. Rivalita Wengera i Mourinha pokračuje! Tak teda kto z koho?

branko-cap

Branko Cap, promo manažér Digi Sport

Gól 35. kola
Emre Can

Gol_kola

Liga majstrov je pre Liverpool opäť o čosi bližšie. V pondelkovej dohrávke sa o to postaral fantastickými nožničkami Emre Can.

Moment 35. kola
Prvá výhra Burnley vonku

Moment_kola

Nováčik z Burnley sa konečne dočkal svojho prvého víťazstva na ihriskách súperov. Zrodilo sa až na osemnásty pokus proti Crystal Palace v Selhurst Parku. Všetko nasvedčuje tomu, že zverenci Seana Dychea si zahrajú Premier League aj v novom ročníku..

Hráč 35. kola
Gylfi Sigurdsson

Hrac_kola

Labute zo Swansea uhrali na Old Trafford cennú remízu aj vďaka parádnemu gólu Gylfiho Sigurdssona. Islandský čarodejník sa stal len piatym nie domácim hráčom, ktorý skóroval v divadle snov v troch zápasoch za sebou. Predtým to zvládli takí borci ako Sergio Agüero, Emanuel Adebayor, Jimmy Floyd Hasselbaink či Mark Viduka.

Zápas 36. kola
Arsenal – Manchester United

Jednoznačne šlágrom 36. kola Premier League je súboj o Ligu majstrov Arsenal – Manchester United. Emirates Stadium bude svedkom súboja manažérskych osobností Arséna Wengera a Josého Mourinha. Red Devils čakajú na majstrovskú trofej od roku 2013, ešte od čias Sira Alexa Fergusona.

Pôst kanonierov je ešte dlhší, naposledy sa z titulu tešili v roku 2004. Momentálne ide o duel tabuľkových susedov, piateho a šiesteho tímu anglickej najvyššej súťaže. Delí ich päť bodov, ale wengerovci odohrali o zápas menej. Bilancia v ére Premier League hovorí v prospech červených diablov, keď zo 49 meraní síl vyhrali dvadsaťdva, Gunners iba dvanásť.

Prvý vzájomný duel v sezóne na Old Trafford sa skončil nerozhodne 1:1. Zápas sledujte v nedeľu o 17:00 exkluzívne na DIGI Sport 1. Stretnutie komentuje Richard Fekete. V predzápasovom Štúdiu Premier League od 16:30 privíta Marek Skáčik Stanislava Velického.

Program 36. kola:

Program_kola