Chutná talianska trojka, ktorú vám budú priatelia závidieť

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Ľudia hovoria, že by si radi naživo pozreli zápas jednej z TOP európskych líg. Ale je to drahé a svoj sen tak odkladajú na neskôr. Áno, ak sa chcete vybrať na El Clasico, váš účet to pocíti. Ale okolo nás sa každý víkend odohrávajú desiatky iných zápasov, na ktoré sa môžete vybrať aj pri slovenskej výplate. A možno pri nich zažijete oveľa viac, ako by ste si mysleli.

Vybrať sa do Talianska na Serie A musí byť v povinnej výbave každého futbalového fanúšika. Liga síce ustúpila z priečok, ktoré jej patrili v časoch nedávno minulých, ale stále má svoj silný cveng. Taliani futbal a svoje kluby milujú aj napriek tomu, že im po štadiónoch nebehajú tí úplne najlepší svetoví futbalisti.

As Rim4 neapol-hamsik-po-gole

Vo vzduchu je stále cítiť slávna minulosť klubov, hráčov a futbalu v krajine. Vy to všetko môžete zažiť počas dvoch dní v trojitej porcii zápasov. A nie len tak hocijakých. Vidieť za 48 hodín Neapol, AS Rím, a obidva milánske kluby, to je v encyklopédii futbalu pod písmenom S, ako sen. Hamšík, Totti, Kucka a Icardi za cenu, ktorá je len desatinou zážitku, ktorý si z Talianska odnesiete.

udinese-stadion

Tour d´calcio začne večerným odjazdom z Bratislavy. Do Udine, mesta na pomedzí Talianska a Chorvátska dorazíte pred obedom. Ideálny čas na dobrú kávičku, pizzu a prehliadku mesta s delegátom. V zápase si na zrekonštruovanom Stadio Friulli, pre fanúšikov komerčných názvov zvanom aj ako Dacia Arena, pozriete ťaženie Neapola za bodmi.

To, či Marek Hamšík nastúpi, sa nikoho pýtať nemusíte. Číslo 17 hrať jednoducho musí. Ja si dovolím zatipovať 2:3 z pohľadu domácich. Doprajem vám góly na obidvoch stranách a Marekovi víťazný gól.

milano-mesto

Po zápase nasleduje presun do mesta módy, Milána. Po raňajkách si zajdeme do romantického Bergama, kde sa v tom čase už rozcvičuje Francesco Totti so svojou vlčou svorkou. Výskumy ukázali, že v bežnej vzorke futbalových fanúšikov sa nikdy nenachádza fanúšik miestnej Atalanty, preto predpokladám, že budete všetci fandiť AS Rím. Ak budete mať šťastie, nastúpi aj božský Francesco.

atalanta-stadion

Predjedlo máte za sebou a teraz je čas na hlavný chod celého futbalového víkendu. Derby della Madonina, alebo ak chcete, Derby di Milano. Čevená proti modrej. San Siro verzus Giuseppe Meazza. Zápas, v ktorom na vlastné oči uvidíte, prečo si Juraja Kucku v Miláne tak vážia. Zápas, ktorý vám nedovolí odísť do bufetu pred hvizdom rozhodcu.

ac-milano-choreo-fans

Vaši priatelia pred televíznymi obrazovkami budú ľutovať, že sa k vám nepridali, keď ste im o tomto trojzápase počas obedovej pauzy hovorili. Ale dali ste im šancu. Po zápase, ktorý domáce mužstvo neprehrá sadnete do autobusu a idete domov na Slovensko. Máte za sebou 270 minút futbalu + 3x nadstavený čas. Videli ste 4 európske veľkokluby, 3 talianske mestá a spoznali nových priateľov.

To sa celkom oplatí ragazz!

AC Miláno zájazdy