Chudoba, talent a obrovská usilovnosť – príbeh o Ronaldovi ako inšpirácia pre deti i rodičov

3 minúty čítania
Autor:
Dávid Krátky

Pamätáte si na svojich športových hrdinov z detstva? Možno vaše deti alebo mladší súrodenci si práve prechádzajú obdobím, kedy si idealizujú svoje detstvo, v ktorom hlavnú úlohu hrá ich obľúbený športovec. Pomocou modernej doby majú rodičia možnosť oživiť príbehy reálnych postáv. Prečítajte si náš blog ako to v praxi vyzerá.

V súčasnom svete, ktorý nám ponúka veľké množstvo príležitostí, dodávajú príbehy skutočných postáv nádej, že vytrvalosť a nadšenie často vedú k nečakaným úspechom, a to aj navzdory nepriaznivým podmienkam – napríklad takým, aké musel prekonať aj jeden z najúspešnejších futbalistov sveta, Cristiano Ronaldo.

Readmio prispieva k výchove a vzdelávaniu detí

Rozprávkové príbehy ožívajú vďaka hudbe a zvukom, ktoré spúšťa samotný hlas rozprávača. Aplikácia Readmio vznikla v roku 2020 a od tej doby si ju stiahlo bezmála 250-tisíc rodičov. Hneď ako rodič začne dieťaťu čítať, aplikácia vďaka technológii rozpoznávania hlasu prečítané slovo rozozná a doplní ho náležitým zvukom. Všetky rozprávky sú k dispozícii v češtine, slovenčine a angličtine.

Deťom sa tak rozširuje slovná zásoba, rozvíja predstavivosť a zamýšľalú sa nad svetom navôkol prostredníctvom príbehov, ktoré im prerozprávajú rodičia. Aplikácia je v ponuke na stiahnutie zdarma v App Store alebo na Google Play.

V aplikácii Readmio, rodičia oddnes nájdu sériu príbehov odkrývajúcu život niekoľkonásobného víťaza Zlatej lopty, Ronalda.

„Rozhodli sme sa, že okrem tradičnejších rozprávok začneme do aplikácie pridávať aj príbehy vychádzajúce zo životov reálnych osobností. Príbeh o Ronaldovi je prvým z nich.“ vysvetľuje Jozef Šimko, CEO a spoluzakladateľ Readmia.

Pri pohľade na úspechy Cristiana Ronalda sa však málokto zamyslí nad tým, ako sa vlastne futbalista dostal až na vrchol. A práve odpovede na tieto otázky prinášajú príbehy z dielne aplikácie Readmio. Čitatelia sa tak medziiným dozvedia, z čoho si malý Cristiano musel vyrobiť futbalovú loptu, keďže na tú klasickú jeho rodina nemala peniaze.

Nedávno sme vám priniesli článok o 6-ročnom chlapcovi, ktorému otec splnil sen zúčastniť sa zápasu anglickej Premier League. Aj tomuto príbehu predchádzalo večerné čítanie kníh pred spaním.

„Veríme, že príbehy budú pre deti inšpiratívne. Len si predstavme, že rodič prečíta dcére alebo synovi príbeh, vďaka ktorému bude ľahšie a s väčšou vervou smerovať k splneniu svojho detského sna. To je skrátka idea, ktorá nás napĺňa,“ dodáva Šimko.

Príbehy sú k dispozícii od 29. 3. 2022 po celom svete, a to bezplatne aj pre tých užívateľov, ktorí nemajú mesačné alebo ročné predplatné aplikácie. Pôjde o niekoľkodielnu sériu, pričom každý diel odostrie jednu etapu Ronaldovho života od detstva až do jeho aktuálneho pôsobenia v anglickom klube Manchester United.

FutbalTour – z lásky k futbalu