Chlpatí tipéri. Zvieratá, ktoré hádali zápasy

Píše Patrik Mindžák

Už sme si azda aj zvykli na zvieratká, ktoré nám predpovedajú výsledok nejakého zápasu. Najviac ich je pred futbalovými majstrovstvami sveta. Položia sa pred nich misy s rôznymi pochúťkami, s vlajkami súperiacich štátov a majú si „premyslieť“, kto zvíťazí. Keď sa napokon poberú k jednej nádobe, víťaz je jasný.

Už nám len ostáva pozrieť si priebeh zápasu, či sa nám títo zvierací priatelia nemýlili.

Odporúčame: Zabávajú fanúšikov aj hráčov. Maskoti v športe

Chobotnica Paul
Najznámejším zvieracím aktérom je chobotnica Paul, ktorá žila v Sea Life Centre v nemeckom Oberhausene. Predpovedala výsledky zápasov Nemecka na ME 2008 a MS 2010. Celková úspešnosť jej tipov predstavovala neuveriteľných 85 percent!

Mala však aj svojich nepriateľov. Keď predpovedala víťazstvo Nemecka nad Argentínou vo štvrťfinále MS, tak sa argentínsky kuchár vyhrážal jej zabitím a na svoj Facebook vyvesil obrázok mŕtvej chobotnice. Správne tipovala aj nemecké zlyhanie v ďalšom kole proti Španielsku. Dopriala Nemcom aspoň bronzové medaily svojím úspešným tipom, zatiaľ čo vo finále si vybrala plastový box so španielskou vlajkou. Ako vieme – trafila a Španieli oslavovali prvý triumf na Mundiale a dokonca ju aj chceli odkúpiť.

Slonica Nelly
Ešte úspešnejšia bola slonica Nelly. Jej tipy mali až 90-percentnú úspešnosť. V hannoverskom Serengeti Park dostala za úlohu kopnúť loptu do brány s rôznymi vlajkami. Tam, kde sa rozvlnila sieť, mal byť víťaz zápasu. Tri rôzne šampionáty, či už mužské alebo ženské, priniesli 33 tipov. Uhádla až 30-krát správne!

Austrálska kengura
Ďalším zvieratkom je austrálska kengura s príznačným menom Predictaroo the Kangaroo. Na svojom twitterovom účte @predictaroo vyberala víťaza z misiek. Okrem futbalu sa venovala aj výsledkom ragby.

FOTO: Twitter/Predictaroo

Ťava Shaheen
Dubajská ťava Shaheen si zobrala na starosti MS 2014. Zo začiatku jej tipy príliš nevychádzali, no s tlakom vyraďovacej fázy málokedy chybovala. Trafila 66 percent víťazných tímov. Jej metódou bolo postrčenie alebo hryzenie jednej z vlajok.

Korytnačka Big Head
Brazílska korytnačka s menom Big Head predpovedala zápasy na domácom svetovom šampionáte v roku 2014. Rozhodla sa jesť ryby, priviazané na brazílsku vlajku, nie na chorvátsku a Brazílčania aj skutočne zvíťazili 3:1. Táto už 32-ročná korytnačka sa stala po tomto tipe okamžite miláčikom všetkých domácich fanúšikov.

Tuleň Tik
Žije v Thajsku a taktiež predvídal rôzne medzištátne zápasy. Sedemročný samec tuleň Tik chytá lopty vo farbách účastníkov zápasu, ktoré následne umiestňuje do basketbalových košov, kde je výsledok prelepený, aby nepodvádzal. Nie všetky tipy mu vyšli, ale táto taktika je rozhodne veľmi zaujímavá.

Prasa Funtík
Posledným jasnovidcom je prasa Funtík z Ukrajiny. Počas ME 2012, ktoré sa konali práve na Ukrajine a v Poľsku, predpovedal jednotlivé súboje. 400-kilogramová sviňa si vyberala žrádlo z misiek s vlajkami súperiacich štátov. Tieto predpovede jej aj celkom vychádzali. Každý deň počas šampionátu mala vyhradený priestor v centre Kyjeva.


FOTO: screenshot/YouTube