C. Ronaldo proti Hamšíkovi v bielom dome

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Vianočné darčeky nakúpené? Nezabudnite, že po nich prejdú len necelé dva mesiace rôznych diét a nabudených dní v posilňovniach a máme tu ďalší krásny sviatok roka pre ministerstvo financií. Valentín.

u-lasky-k-futbalu

Sviatok lásky a zase tá dilema. Čo ja kúpim tej mojej žene/priateľke? Zase to budú ruže a rýchle nákupy plyšákov na benzínke? Futbal však myslí na všetkých. Preto vymyslel Ligu majstrov, ktorá svoje prvé osemfinálové zápasy naplánovala už na 14. februára. O ďen neskôr sa odohrá najatraktívnejší zápas z pohľadu slovenského fanúšika

A na svete asi neexistuje nič lepšie, ako jej darovať výlet do Madridu. Vy samozrejme pôjdete s ňou a máte dva darčeky jednou ranou. Pretože ako hovoril Krištof Kolumbus, bohatý nie je ten, ktorý kúpi značkovú kabelku, ale ten, ktorý precestuje celý svet a niečo v ňom objaví. Ak sa rozhodnete správne, objavíte mesto zasvätené futbalu so zápasom, na ktorý budete spomínať dlhšie, ako na čokoľvek hmotné.

real-madrid-juventus-197_3140

Vo februári býva v Madride od 12 do 19 °C. V stredu 15. februára bude však o trochu horúcejší deň. Na štadión úradujúceho majstra Ligy majstrov totiž pricestujú hráči a fanúšikovia SSC Neapol. Klubu, ktorý dodnes miluje Maradonu a verí, že jeho nasledovník, Marek Hamšík ho raz privedie na úplný vrchol.

Fotoalbum zo zápasu Real Madrid – Legia Varšava

Ak by v lete srdcia  fanúšikov nezradil Gonzalo Pipita Higuain, pricestovalo by v priliehavom belasom drese aj trio ex-madridistas. Okrem neho aj Callejón s Albiolom. Je to práve útočná efektivita, ktorú budú hostia v Madride potrebovať. Predný krížny väz vyradil z hry ich bombardéra Milika, za ktorého budú musieť v zime zohnať náhradu. Ideálnu takú, ktorá v tejto sezóne Ligy majstrov ešte nenastúpila, aby ju mohli v Madride vytiahnuť.

milik-hamsik-neapol

Aj Realu bude chýbať opora. Gareth Bale je opäť zranený a zápas proti Neapolu si pozrie iba z VIP lóže. Zidane však hlavu v smútku mať nemusí. Vyberať z tak nabitej zostavy je snom každého trénera a behavý Lucas Vasquez si svoj post určite zastane.

Ofenzívny triumvirát BBC sa síce nachvíľu rozpadne, ale po prihrávkach od Modriča, Kroosa a Isca by skóroval aj Rangelo Janga. Navyše európske noci na Santiago Bernabeu sú magické. Pod svetlami reflektorov sa preháňa futbalová smotánka hnaná dopredu vypredaným kotlom.

Ten nečaká nič iné, iba demoláciu talianskej obrany, ktorú by mal režírovať už štvornásobný držitel Zlatej lopty CR7. Poznáte to tvrdenie, že som bol v zlý čas na zlom mieste? Ak sa rozhodnete zostať doma, budú to ľudia hovoriť o vás.

 c-ronaldo-superman-1 c-ronaldo-superman-2
Je takýto výskok do hlavičkového súboju vôbec povolený?

Predtým, ako si vychutnáte tento šláger, budete môcť na vlastnej koži ochutnať aj samotný Madrid. Kráľovské mesto futbalu a umenia vám poskytne bohatý predzápasový program. Námestia Puerta Del Sol a Plaza Mayor, nádherný Park Retiro, prehliadka štadióna Santiago Bernabeu, večera v španielskej reštaurácií, múzeum Prado, zápasy býkov.

Fotoblog o Madride

Je toho toľko, že ak sa rozhodnete svoj pobyt predĺžiť, nudiť sa určite nebudete. A nemusíte sa o nič starať, nič si dopredu plánovať. O všetko sa postarajú delegáti. Stačí vám nastúpiť v Bratislave do lietadlového špeciálu a užiť si futbalový výjazd v plnej sile.

Ak sa podarí, možno si spolu na palube pripijeme. Vamos Amigos!