Brazília vo Viedni alebo Futbalová samba neďaleko slovenských hraníc

Chcete vidieť na vlastné oči jednu z najlepších futbalových reprezentácií? V 10. júna máte ideálnu príležitosť. Zarezervujte si vstupenky alebo autobusový zájazd z viacerých nástupných miest skôr, ako sa vypredajú voľné miesta.

Generálka kanárikov pred svetovým šampionátom

Štadión Ernsta Happela vo Viedni bude na začiatku júna hostiť prípravné stretnutie medzi Rakúskom a Brazíliou. Duel sa odohrá týždeň pred úvodným zápasom Brazílčanov so Švajčiarmi na majstrovstvách sveta v Rusku.

Zverenci trénera Titeho, ktorých ďalšími súpermi v E-skupine sú Kostarika a Srbsko, absolvovali tento rok v rámci prípravy na vrchol štvorročného cyklu dva prípravné duely. Počas marcového asociačného termínu porazili Rusko 3:0 po góloch Mirandu, Coutinha a Paulinha a v Berlíne si poradili s Nemeckom. O triumfe 1:0 nad úradujúcim majstrom sveta rozhodol presným zakončením Gabriel Jesus.

Ďalšia medzištátna konfrontácia čaká mužstvo zo zeme zasľúbenej futbalu 3. júna v Liverpoole proti Chorvátsku. O týždeň neskôr uzavrie brazílske národné mužstvo prípravu na svetový šampionát práve zápasom v Rakúsku, po ktorom naberie kurz Rusko.

Dočkajú sa Brazílčania šiesteho titulu?

Brazília sa zúčastnila všetkých doterajších majstrovstiev sveta. S bilanciou piatich titulov je najúspešnejšou krajinou v histórii. V posledných rokoch však nedosahuje výsledky, ktoré by jej priaznivcov mohli napĺňať radosťou. Na domácom mundiale v roku 2014 zaknihovala najvýraznejšiu prehru v histórii, keď v semifinále podľahla Nemcom 1:7. Nezvládla ani súboj o bronz proti Holandsku, s ktorým prehrala 0:3. Brazílčania nedosiahli úspech ani na ostatných troch edíciách Copa América.

Uvidíme, či tím okolo najdrahšieho futbalistu planéty Neymara nechá v Rusku zabudnúť na horšie obdobie a zaútočí na šiesty svetový primát. Mužstvo, ktorého súčasťou sú hráči ako talentovaní brankári Ederson a Alisson, svetový rekordér v počte získaných trofejí Dani Alves, jeden z najlepších krajných obrancov súčasnosti Marcelo, stopéri Thiago Silva a Marquinhos, pracanti stredu poľa Casemiro, Paulinho, Fernandinho či ofenzívne esá Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Gabriel Jesus a Neymar, je pasované do roly veľkého favorita.

Hviezdami nabitý tím absolvuje generálku na 21. majstrovstvá sveta vo futbale len niekoľko desiatok kilometrov od Bratislavy. Pre futbalových priaznivcov zo Slovenska je to nepochybne veľká šanca na nezabudnuteľný zážitok.