Boli sme si užiť Wembley: Prvá trofej sezóny patrí Chelsea

Sezóna 2014/15 vrcholí a ligové súťaže sa dostávajú do najzaujímavejšej fázy. V Anglicku sa fanúšikovia nemôžu nikdy nudiť, veď okrem Premier League a Ligy majstrov majú ešte k dispozícii aj tradičný FA Cup a v hierarchii najmenej atraktívny Ligový pohár (Carpital One Cup).

ch1

Práve táto súťaž vrcholí pravidelne ako prvá a finalisti majú možnosť zabojovať o trofej na legendárnom štadióne Wembley. Spoločne s klientmi sme sa teda rozhodli, že si vychutnáme špeciálny zápas a atmosféru na jednom z najväčších a najkrajších štadiónov sveta.

Atraktivtu dodával duelu tiež fakt, že do finále sa prebojovali miestne londýnske kluby. Atmosféru mestského derby sme začali pociťovať už v centre mesta. Nálada gradovala v metre, kde sa výborne bavili hlavne fanúšikovia „kohútov“ z Tottenhamu a bavili sa na účet „rasového incidentu“ priaznivcov Chelsea v Paríži.

Pohľad po východe zo stanice metra Wembley Park očarí každého. V diaľke vidieť majestátny štadión, ale kvôli finálovému zápasu boli tentokrát všetky priestory a okolie zaujímavo „obrandované“ farbami klubov či hlavného sponzora súťaže, fotografiami hráčov a fanúšikov. A organizátori si naozaj dali záležať. Pomaľované steny, chodníky a množstvo stánkov s reklamnými predmetmi alebo suvenírmi na každom kroku.

ch2Podobne to vyzeralo aj v útrobách štadióna a na skvelej úrovni bol aj úvodný ceremoniál pred zápasom. (Doporučujeme všetkým marketingovým pracovníkom, fungujúcim na Slovensku pri futbale a športe). Wembley je jednoducho futbalový chrám a iné štadióny sa s ním môžu porovnávať iba naozaj ťažko. Eskalátory pre fanúšikov sú už možno trochu „nad“, ale celkový komfort s bufetmi alebo toaletami je na najvyššej úrovni.

Pred začiatkom zápasu nabehli prvé zimomriavky, keď zazneli tóny britskej hymny a takmer 90 tisíc divákov sa zborovo pridalo. Následný hlavný chod v podobe futbalu rozhodne nezaostal kvalitou a vďaka gólom dvoch veľkých postáv súčasnej Chelsea ide trofej do múzea na Stamford Bridge. Bodku za záverečným ceremoniálom dal exkluzívny „sklz“ Josého Mourinha, ktorý obletel svet.

Opäť sme o zážitok bohatší a ak ste ešte neabsolvovali žiadny zápas v tomto svätostánku, mali by ste to okamžite napraviť. Možno aj v rámci našich zájazdov napríklad na zápasy anglickej reprezentácie.

KOMPLETNÁ FOTOGALÉRIA