Boli sme na tripe v Taliansku: Tottiho druhá mladosť a očarujúca Stará Dáma

Vidieť dva špičkové zápasy jednej z najkvalitnejších európskych futbalových súťaží v priebehu necelých 26 hodín, to musí nadchnúť každého fanúšika. Kalendár talianskej Serie A to umožňuje a tak sme tentokrát zamierili na bleskový „trip“ na Apeninský polostrov, kde je národ do futbalu zbláznený.

„Predkrmom“ výletu bola návšteva futbalového chrámu v Miláne. Inter privítal na San Sire suverénneho lídra AS Rím a mnoho odborníkov aj fanúšikov očakávalo, že spanilá jazda Tottiho a spol. dostane prvú trhlinu. Lenže Rimania sú v obrovskej pohode, už v prvom polčase strelili tri góly a Inter sa z tohto úderu nespamätal do konca zápasu. Ikona AS Francesco Totti hrá ako za mlada a aj v 37 rokoch je mimoriadnym hráčom, ktorého obrancovia nedokážu ustrážiť.

Milánsky Inter utrpel prvú prehru v sezóne a väčšina zo 48 000 fanúšikov odchádzala zo Stadio Giuseppe Meazza sklamaná. Výprava si však užila zaujímavý futbal na jednom z najslávnejších štadiónov sveta, kam pravidelne smerujú desiatky našich klientov. Po zápase sme ešte „skontrolovali“ pár miestnych pubov, kde prebehla degustácia drinkov na lepší spánok.

Po dôkladnom oddychu nasledoval presun za hlavným bodom programu, 150 kilometrov dlhá cesta do Turína. Majstrovský Juventus hostil milánske AC a kto bol v minulosti na legendárnom Stadio delle Alpi, musel sa už pri pohľade na novučičký Juventus Stadium cítiť ako v rozprávke. Stavba vo farbách talianskej trikolóry je vďaka vysokým stožiarom viditeľná už zďaleka a pri pohľade na moderný stánok musí srdce fanúšika zaplesať.

Neoddeliteľnou súčasťou štadióna je samozrejme fanshop s obrovským množstvom suvenírov od výmyslu sveta. Ak ste fanúšikmi čierno-bielych, je to pre vás dokonalé miesto. „Stará Dáma“ ich má po celom svete a tak je tu okrem taliančiny počuť najrôznejšie jazyky. Vybrať si správnu veľkosť dresu s číslom obľúbeného hráča alebo si môžete dať na chrbát svoje meno či prezývku, k tomu klubový šál a hurá na tribúnu.

Už dve hodiny pred začiatkom očakávaného šlágra sa tribúny plnia fanúšikmi a atmosféru „pumpuje“ hlásateľ pomocou typických futbalových hitov. S blížiacim sa úvodným výkopom nálada na štadióne gradovala a ohlasovanie zostavy za asistencie divákov bolo famóznym zážitkom. Každý si na sedadle našiel malú čierno-bielu vlajku, čo vytvorilo kúzelný vizuálny efekt a za zvukov oficiálnej hymny Storia di un Grande Amore (Príbeh veľkej lásky) sa museli každému dostaviť zimomriavky. Najmä zborové „Juuuve“ v refréne bolo neuveriteľné.

To ako keby naštartovalo aj hráčov a od prvej minúty sa hral perfektný futbal vo vysokom tempe. Po pár sekundách šokoval takmer vypredanú arénu hosťujúci Muntari, ale potom už na trávniku začal dominovať domáci tím. Pirlo, Giovinco a Chiellini sa postarali o dokonalý obrat a radosť „bianconeri“ už neskazil ani druhý gól Muntariho v úplnom závere. Celý štadión oslavoval cenné víťazstvo a bodku za skvelým futbalovým večerom dala ďakovačka hráčov s publikom, pri ktorej si zverenci Antonia Conteho spoločne skočili pred tribúnou s najskalnejšími priaznivcami.

Video: Hlásenie zostavy, hymna, radosť po góle Chieliniho a záverečná ďakovačka

Bol to ďalší skvelý futbalový zážitok, na ktorý sa bude dlho spomínať a už teraz sa tešíme na návštevy ďalších štadiónov po celej Európe. CK FutbalTour.sk je tu kvôli tomu iba pre vás.

Kompletná fotogaléria