Boli sme na F1: Motoristická idylka pod Alpami

Nádherné prostredie, dokonalá organizácia, skvelý motoristický zážitok, ideálne počasie a spokojnosť klientov. Tak sa dá v skratke zhodnotiť vydarený zájazd na preteky F1 v Rakúsku.

f1

Do posledného miesta zaplnený autobus vyrazil v skorých ranných hodinách z Bratislavy do mestečka Spielberg, kde sa až v takmer idylickom horskom prostredí nachádza supermoderný okruh Red Bull Ring.

Od zjazdu z diaľnice je všetko výborne značené a organizované. Množstvo usporiadateľov v spolupráci s políciou navigujú účastníkov správnym smerom na rozľahlé parkoviská špeciálne pre bicykle, motorky, autá, autobusy a dokonca aj vrtuľníky.

Okruh sa nachádza v kopcovitom teréne a tak prechádzka na oboznámenie sa s jeho okolím ponúkla celkom slušnú túru. Všade perfektné označenie vstupov a sektorov, bohaté možnosti občerstvenia, množstvo toaliet a viacero obchodov/stánkov s oficiálnymi aj neoficiálnymi suvenírmi.

Pri vchode do areálu takmer žiadne kontroly známe z iných veľkých športových podujatí, do areálu sa dá zobrať nielen kovová rozkladacia stolička alebo stan, ale napríklad aj zásoba jedla či pitia, takže si môžete spraviť skvelý piknik.

f2

Predkrm pred štartom pretekov F1 ponúkli vozidlá zo sérií GP3, GP2 a Porsche Supercup. Svoje schopnosti predviedli aj legendy na čele s Nikim Laudom na staručkých monopostoch. Príjemným spestrením bola prezentácia súčasných pilotov F1 na otvorenom aute po celej trati.

Samotné preteky ponúkli najdramatickejší moment hneď v úvodnom kole, kedy si Alonso s Raikkonenom vyskúšali miestne zvodidlá a expresne skončili, čím nepotešili množstvo svojich fanúšikov. Z hladkého triumfu sa napokon tešil Rosberg a oslavy so šampanským si s ním pod pódiom mohol vychutnať ktokoľvek, kto mal chuť utekať okolo areálu a dostať sa cez špeciálne otvorenú bránu na cieľovú rovinku.

Po skončení ceremoniálu nasledoval presun k autobusu a spokojní klienti mali o zážitok viac, ktorý do detailov rozobrali počas cesty domov. Tešíme sa na ďalšie podujatia.