Bitka o Anglicko bez víťaza, návrat Mourinha na Stamford Bridge

Najočakávanejší zápas kola sklamal. Iba druhýkrát v histórii sa medzi Manchestrom United a Liverpoolom zrodila bezgólová remíza. Tri body mali ostať na Anfielde, ale hrdinom zápasu nebol Ibra, ani Pogba, ale opäť De Gea.

8. kolo nám ale ponúklo oveľa zaujímavejšie zápasy: Šejkovia vraj vyhlásili, že bohato odmenia toho, kto zistí, aké čary a mágia pobláznili Etihad. Bandasku ropy dostane ten, kto odčaruje Agüera a spol. Štyri zahodené penalty, to je na sedenie u psychológa. Lebo vraj nie je možné, že ani De Bruyne nedal. Ale je! Maarten Stekelenburg odchytal životný zápas. Klobúk dole!

Citizens stratili body, Gunners sa vezú na víťaznej vlne, takže tu máme dva tímy s 19 bodmi. Hore tlačenica, dole nič nové.Trápiaci sa Sunderland na samom dne uhral iba 2 body. Bude David Moyes odvolaný?

Zápas 9. kola je jasný. Na Stamford Bridge sa vráti José Mourinho. Želajme si, aby hlavnou postavou top duelu víkendu Chelsea – Manchester United nebol „Special One“ , ale radšej „Special Football“.

branko-cap

Branko Cap promo manažér Digi Sport

Gól 8. kola
Mesut Özil

gol_kola

Mesut Özil je majstrom gólových prihrávok, no proti Swansea ukázal svoje nesporné zakončovateľské kvality. Arsenal aj vďaka jeho voleju zvíťazil v napínanovom zápase nad labuťami z južného Walesu 3:2.

Moment 8. kola
Šesť gólov Bournemouthu

moment_kola

Bournemouth si pripísal svoje tretie ligové víťazstvo v sezóne a proti Hull City to rozbalili zverenci Eddieho Howa vo veľkom. Prvýkrát sa im podarilo skórovať šesť gólov v jednom zápase Premier League. Tento ročník pre čerešničky zďaleka nemusí byť len o záchrane.

Hráč 8. kola
Maarten Stekelenburg

hrac_kola

Hrdinom 8. kola sa stal brankár Evertonu Maarten Stekelenburg. 34-ročný Holanďan vychytal proti Manchesteru City dva pokutové kopy a zneškodnil aj niekoľko veľkých príležitostí zverencov Pepa Guardiolu. Manažér karameliek Ronald Koeman priznal, že to bol životný zápas skúseného gólmana.

Zápas týždňa
Chelsea – Manchester United

zapas_tyzdna

Šlágrom 9. kola nemôže byť iné stretnutie ako Chelsea – Manchester United. Stamford Bridge bude svedkom súboja manažérskych osobností Antonia Conteho a Josého Mourinha. Je to o to pikantnejší súboj, že Portugalčan Mourinho práve s Chelsea získal tri majstrovské trofeje. Ide o duel piateho tímu v tabuľke so siedmym, no oba tímy sa netaja ani majstrovskými ambíciami. Na trávnik sa postaví 5 proti 20 titulom. The Blues čakajú na trofej od roku 2015, posledný triumf Red Devils je z roku 2013. Rivalov momentálne delia v tabuľke iba dva body, takže hostia môžu víťazstvom predstihnúť domácich. Bilancia v ére Premier League je pomerne vyrovnaná, keď zo 48 vzájomných meraní síl vyhrali Londýnčania 16 duelov, ich súper 13.

Zápas sledujte v nedeľu 23. 10. o 17:00 exkluzívne na DIGI Sport 1. Predzápasové štúdio s Marekom Skáčikom začína o 16:30, stretnutie komentuje Matúš Lukáč.

Program kola:

program_kola