Bez Ronalda a Iniestu. La Liga na štarte novej epochy

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Adios Cristiano! Biely dom je bez pána, vlajky visia na pol žrde. Už to viac nebude o súboji Messi vs. Ronaldo a na prvý pohľad to vyzerá tak, že lepšie karty v rukách držia Blaugranas.

Napriek tomu, že aj oni sa po sezóne rozlúčili s kľúčovým hráčom. Až táto sezóna ukáže, nakoľko bol Iniesta pre Messiho nenahraditeľný.

Pred a po Ronaldovi

Jedna éra končí, druhá začína. História Realu Madrid sa môže pokojne datovať na roky pred a po príchode Cristiana. Teraz začína tretia epocha. Čo bude po jeho odchode? Veľa vecí sa zmení. Gareth Bale už prehodnotil reči o možnom odchode, pretože cíti šancu stať sa ťahúňom mužstva.

Julien Lopetegui pravdepodobne bude musieť a hlavne chcieť zmeniť herný prejav pusiniek. Fanúšikovia sa obávajú hádzanej z La Furie Roja. Centrom hry by mal byť jeho obľúbený Isco, doplňovaný Modričom, Kroosom a Casemirom.

Do obrany už stihol Pérez dotiahnuť mladého pravého beka Odriozolu. Podpis Courtoisa je otázkou hodín. Za cenu okolo 30 miliónov je to super nákup, ale zbytočný. Hlavne ak už Real podpísal aj talentovaného Lunina a v drese už pár rokov žiari Navas. Real potrebuje posilniť hlavne ofenzívu. Najmä po odchode Cristiana vypadol obrovský počet gólov. Aj preto sa spomína Hazard s Icardim.

Madridské sny o Mbappém a Neymarovi sú už podľa všetkého zažehnané. Brazílsky supertalent Vinícius síce bol predstavený fanúšikom, ale nedá sa predpokladať, že bude schopný vtrhnúť na najvyššiu scénu naplno hneď v prvej sezóne. Na Santiago Bernabéu sú však zvyknutí iba na výhry. Tri po sebe idúce v Lige majstrov vošli do dejín, Peréz však cíti, že je čas na ovládnutie aj domácej súťaže. Tam akoby Realu v niektorých zápasoch chýbala motivácia a strácal body v zápasoch, ktoré Barcelona zvládala.

Táto obnova mužstva by mala byť tým správnym impulzom dokázať v každom zápase, že Real nebol len mužstvom Ronalda.

Odporúčame: Letecký zájazd na Real Madrid – Espanyol

Letecký zájazd na madridské derby Real – Atlético

Pred a po Iniestovi

Leo pred rokom najprv prišiel o Neymara, ale lige dominoval aj bez neho ako ozajstný kráľ. Teraz si bude musieť poradiť bez svojho parťáka s číslom 8. Klub síce v zime dotiahol Coutinha, Griezmann im však nevyšiel a teraz poškuľujú po hráčovi, schopnom zastať si pozíciu megahviezdy.

Dembele prežil rozpačitú sezónu, a preto nečudo, že na pobreží Španielska by radi privítali jedného z dvojice Hazard – Willian. Zaujalo ročné a úspešné pôsobenie Paulinha, ktorý sa vrátil naspäť „domov” do Číny. Jeho miesto by mal zaplniť Arthur, Valvarde by do tímu navyše rád doplnil Kantého. Viete si predstaviť tú zálohu v zložení Kanté, Busquets, Coutinho?

Lenglet prišiel, aby pomohol Barcelone na pozícii stopéra. V Rusku navyše zažiaril Yerry Mina. Vermaelen môže zvyšok života stráviť na PN-ke. Po skončení majstrovstiev sveta navyše do sveta unikla správa o tom, že Pogbu tlačí jeho agent do Barcelony. To by mohlo ukončiť fámy o prestupe Pjanica do metropoly Katalánska. Rozumný sa však zdá návrat strateného syna Thiaga Alcantaru z Bayernu. Ideálna náhrada za Andresa Iniestu.

Odporúčame: Zájazd na Barcelona – Betis Sevilla za top cenu

Letecký zájazd na Barcelona – Girona

Griezmann zostáva

Diego Simeone mal poriadne ťažký úvod leta. Jeho najväčšia hviezda ho dlho držala v šachu. Bolo totiž len na Griezmannovi, či kývne Barcelone. Rozhodovanie mu určite uľahčil ponúkaný plat vo výške cca 22 miliónov libier. Takmer dvojnásobok oproti ponuke z Barcelony.

Atléti si konštantne držia obrovskú kvalitu. El Ňiňo síce klub opustil, ale ide len o kozmetickú stratu. Štipľavú ofenzívu posilnila raketa z Monaka – Thomas Lemar. Odchádzajúceho Gabiho skúsi v strede poľa nahradiť Rodri. Po triumfe v Európskej lige by radi na Wanda Metropolitano zdvihli nad hlavu aj ligovú trofej a robia pre to všetko.

La Liga je už tradične súbojom troch tímov o titul. Inak to nebude ani tento rok. Zvyšok mužstiev je v lige na to, aby sa snažili o tie ostatné miesta. Vysoko by mala aj tento rok stáť Valencia, ale aj FC Sevilla, Villareal a Betis. Slovenského fanúšika by najviac potešilo, ak by sa sezóna snov podarila Celte Vigo so Stankom Lobotkom v zostave. A aby si tým vypýtal prestup do veľkého klubu.

Odporúčame: Vianočný zájazd na Barcelona – Celta Vigo

Po dlhých rokoch nás čaká aj úplne iné El Clásico. Bez Ronalda. Konečne súboj Realu proti Barcelone, nie súboj, v ktorom 256 kamier sleduje iba dvoch hráčov. Jedno Clásico nás čaká na jeseň, ďalšie až na jar. Ako to už býva zvykom, všetky oči budú smerovať na tento zápas. Nejde ani tak o tie tri body, pretože tie viete stratiť hneď o týždeň na Eibare. Je to však demonštrácia sily, formy a víťazných ambícií.
Vstupujeme do novej epochy.

La Liga bez Iniestu a Ronalda. La Liga však aj bez nich bude vládnuť futbalovej Európe. A ktovie, možno bude ešte zábavnejšia ako doteraz. O tom sa môžeme presvedčiť už čoskoro.