Anthony Joshua + Premier League: Príležitosť, ktorá sa neodmieta

4 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Aj keď je zápas medzi Anthonym Joshuom a Jermaineom Franklinom naplánovaný na prvého apríla, nie je to nijaký kanadský žartík. Jeden z najlepších boxerov tohto tisícročia nastúpi v modernej O2 Aréne proti nebezpečnému americkému súperovi, ktorý má potenciál zaradiť sa medzi absolútnu špičku. Nebol by to Londýn, keby sa počas víkendu toho nedalo stihnúť viac.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram. 

Joshua na mieste, kde neprehráva

Populárny boxer s prezývkou AJ nastúpi v O2 Aréne na svoj ôsmy súťažný zápas. V predchádzajúcich siedmich zvíťazil, táto lokalita mu sedí a uvedomuje si to aj samotný bojovník. Vo svojej kariére odboxoval 27 duelov, trikrát prehral a v 24 prípadoch odchádzal ako víťaz. Za zmienku stojí aj fakt, že v 22 súbojoch uštedril svojmu súperovi KO. Rodák z Watfordu má už 33 rokov a v uplynulých rokoch čelil kritike za pokles kvality a nepresvedčivé výkony. Teraz ho však čaká ďalší duel na domácej pôde a podpora, ktorej sa mu dostáva, je stále silnejšia ako spomínané negatívne komentáre.

Zápas: 1. apríl 2023 (The O2, Londýn)

Zdroj: boxing-social.com

Jermaine Franklin favoritom duelu s Joshuom rozhodne nebude, ale nie je v jeho povahe, aby išiel do zápasu s porazeneckou náladou. Má 29 rokov, pochádza z amerického mesta Saginaw v štáte Michigan a vo svojej kariére nastúpil na 22 profesionálnych bitiek. V jednom prípade našiel premožiteľa, v zvyšných 21 bol víťazom on. Nebude na jeho pleciach mediálny tlak, čo môže dokonalým spôsobom využiť. Franklin v Londýne proti Josuhovi takpovediac nemá čo stratiť. Môže získať cenný skalp na britskej pôde, prinajhoršom bude v centre diania a odíde s lukratívnou výplatou.

Kombinácia futbalu a boxu

Londýn je mesto športu zasľúbené, pričom prím tu hrá predovšetkým futbal a najlepšia ligová súťaž na svete Premier League. Počas víkendu pri rieke Temža sa dá stihnúť nielen prestížny box, ale aj najsledovanejší šport na svete. Na ktorý štadión sa ale vybrať? Možností je viacero, čo vôbec nie je prekvapením. Počas záveru týždňa, kedy Joshua vyzve Franklina, sa budú v Londýne hrať hneď štyri zápasy Premier League.

Arsenal, ktorý po dlhých rokoch bojuje o majstrovský titul, bude doma hostiť Leeds United. Klub zo severu Anglicka strieda lepšie výkony s horšími, ale v jeho zápasoch sa vždy niečo deje. West Ham United vyzve na Olympijskom štadióne Southampton. Aj keď sa to pred sezónou nečakalo, v tejto fáze môžeme konštatovať, že pôjde o jeden z kľúčových duelov v boji o záchranu v anglickej najvyššej súťaži.

Crystal Palace bude na juhu metropoly v Selhurst Parku čeliť Leicestru City a problémami zmietaná Chelsea, ktorá je pod úzkym drobnohľadom, sa pokúsi naplno bodovať proti birminghamskej Aston Ville. Kouč The Villans Unai Emery proti favoritom vždy niečo vymyslí, a teda AVFC nepredá kožu na Stamford Bridge lacno.

Zápasy, medzi ktorými si môžete vybrať:
Arsenal – Leeds (1. apríl 16:00)
Crystal Palace – Leicester (1. apríl 16:00)
Chelsea – Aston Villa (1. apríl 18:30)
West Ham – Southampton (2. apríl 15:00)

Alternatív, ako si víkend v anglickej metropole navoliť je hneď viacero. Kombinácia futbalu s boxom je lákavá, k tomu treba prirátať kultové pamiatky a miesta ako Tower Bridge, Big Ben, Picadilly Circus či Trafalgar Square, prípadne štúdiá, kde sa natáčal ikonický Harry Potter. Áno, čítate to medzi riadkami správne, aj v priebehu dvoch dní sa v Londýne dajú zaznamenať zážitky na celý život.

🥊 BOX: JOSHUA vs FRANKLIN (letecky) od 590