Anglickým trávnikom dominuje modrá, šláger bude v Londýne

Na čele Premier League sú paradoxne tri „modré“ tímy: City, Chelsea a Everton, ktorý vraj môže byť čiernym koňom ligy. Na trávniku trápiaceho sa Sunderlandu sa Lukaku blysol hetrikom za 11 minút, ale najväčšia show sa odohrala na Old Trafford.

Viac ako miliarda libier – teda suverénne najdrahší zápas histórie, aj také bolo manchesterské derby. Rivalita top manažérov pokračuje aj na britských ostrovoch. Sila United rastie, ale Citizens majú krídla. Guardiolov tím ako jediný valcuje súperov a to stále bez Kompanyho a Agüera, ale už s Bravom v bráne. Bravo!

Zápas 5. kola je jasný. The Blues proti The Reds, netradične už v piatok večer. Sme zvedaví, ako zamieša Liga majstrov s formou a výsledkami anglických tímov v domácej lige. Aj preto si myslím, že práve neúčasť Conteho zverencov v elitnej spoločnosti, môže mať pozitívny vplyv na Chelsea. Talian bude mať dostatok času, aby využil menej náročný program, dobre oddýchnutý mančaft a začal ho pretvárať na svoj obraz.

Vyberte si z našej víkendovej ponuky a sledujte Premier League exkluzívne na DIGI Sport!

branko-cap  promo manažér Digi Sport

Gól 4. kola
Callum Wilson

gol_kola

Hovorí sa, že futbal musí mať hlavu aj pätu. Callum Wilson strelil prekrásny gól do siete West Bromwich Albion a rozhodol o cenných troch bodoch. Pre útočníka Cherries to bol prvý ligový gól od septembra 2015.

Moment kola
Mazzariho prvá ligová výhra

moment_kola

Skúsený taliansky manažér Walter Mazzari sa konečne dočkal. Jeho Watford až na štvrtý pokus zaknihoval tri body. Na olympijskom štadióne na pôde West Hamu sa zápasu nielen zúčastnil, ale podaril sa mu aj nevídaný obrat. Hoci prehrával 0:2, predviedol v priebehu 22 minút štvorgólový uragán a prekvapenie bolo na svete.

Hráč kola
Romelu Lukaku

hrac_kola

Až pondelková dohrávka nám prezradila, kto sa stane hráčom 4. kola. Romelu Lukaku čakal na ligový gól pol roka a strelecké suchoty ukončil proti Sunderlandu. Jedenásť minút mu stačilo na dokonalý hetrik. Karamelky sú aj naďalej nezdolané a čierne mačky si hoja ďalšie rany.

Zápas týždňa
Chelsea – Liverpool

zapas_tyzdna

Šlágrom 5. kola nemôže byť iné stretnutie ako duel Chelsea – Liverpool. Stamford Bridge bude svedkom súboja manažérskych osobností Antonia Conteho a Jürgena Kloppa. Oba tímy vlani skončili ďaleko za očakávaniami, ale v tejto sezóne zabojujú minimálne o miestenku do Ligy majstrov. Bilancia v ére Premier League je vzácne vyrovnaná, keď zo 48 vzájomných zápasov vyhrali Londýnčania o jeden viac ako ich súper.

Či sa bude viac dariť The Blues alebo The Reds, sledujte v piatok 16. 9. o 21:00 exkluzívne na DIGI Sport 1. Predzápasové štúdio s Michalom Hrdličkom začína už o 20:30, duel komentuje Richard Fekete.

Program 5. kola:

program_kola