Anglický futbalový maratón pokračuje!

A to v rýchlom tempe dvoma kolami za týždeň. Zlé jazyky vravia, že za tie peniaze by hráči mali behať ako srnky od rána do večera.

Po 16. kole hlásime prvý trhák sezóny, lebo šesťbodový náskok lídra sme tu ešte nemali. The Blues sa vytrápili s West Bromom aj Sunderlandom, ale vezú sa na víťaznej vlne.

Líšky z Leicesteru sa hecli a prekvapujúco ľahko vybavili Citizens, zatiaľ čo Arsenal prehral s Evertonom iba svoj druhý zápas v lige a v dôležitom záchranárskom dueli naložili biele labute čiernym mačkám trojku!

To však nie je všetko! Čaká nás predvianočný víkend a my sme zvedaví, akú nádielku nám prinesú najmä dva atraktívne súboje v našich priamych prenosoch. Liverpoolske derby v pondelkovej dohrávke a duel Manchester City proti Arsenalu v nedeľu podvečer.

Skvelá ponuka! Ako sa zmení poradie v tabuľke? A komu budete fandiť Vy?

branko-cap

Branko Cap promo manažér Digi Sport

Gól 15. kola
Jeff Hendrick

gol_kola

V 15. kole Premier League padlo veľa krásnych gólov. Payet, Özil, Boufal či Mchitarjan. My si však vyberáme pohotový presný zásah Jeffa Hendricka z Burnley. Nováčik potvrdil skvelú domácu formu aj proti nebezpečnému Bournemouthu.

Moment 15. kola
Nezastaviteľná Chelsea

moment_kola

Kto zastaví Chelsea? Zverenci Antonia Conteho zaslúžene okupujú prvú priečku Premier League a platí to aj po zápase s West Bromwich Albion. O jediný gólový okamih sa postaral už dvanásťgólový Diego Costa. The Blues vyhrali deviaty ligový duel v rade.

Hráč 15. kola
Jamie Vardy

hrac_kola

V Leicestri si konečne spomenuli, že obhajujú titul a odniesol si to Manchester City. Strojcom senzačného víťazstva 4:2 bol trojgólový Jamie Vardy. Prvým hetrikom v Premier League konečne ukončil trojmesačné gólové suchoty.

Zápas týždňa: 17. kolo
Manchester City – Arsenal

zapas_tyzdna

Šlágrom 17. kola Premier League je duel Manchester City – Arsenal. Etihad Stadium bude svedkom súboja manažérskych osobností Pepa Guardiolu a Arséna Wengera. Sky Blue čakajú na trofej od roku 2014, kanonieri sa naposledy tešili z titulu ešte v roku 2004. Momentálne ide o duel susedov v tabuľke, delí ich len jeden bod, domáci tak môžu preskočiť svojho rivala. Bilancia v ére Premier League hovorí jednoznačne v prospech Gunners, keď z 38 vzájomných meraní síl vyhrali dvadsaťtri, Citizens iba šesť.

Duel sledujte v nedeľu 18. decembra o 17:00 exkluzívne na DIGI Sport 1, v predzápasovom štúdiu od 16:30 privíta Michal Hrdlička Branka Capa. Stretnutie komentuje Matúš Lukáč.

Program 17. kola:

program_kola