Ako TakUrcitee.sk a FutbalTour.sk spoločnú cestu našli

 

V čase, keď sa spájajú najväčší a najsilnejší, našli k sebe cestu aj scestovaní a neobjektívni. Prví navštevujú futbalové štadióny po celej Európe, druhí píšu o športe tak neobjektívne, až je to väčšinou pravda. Viac vytušíte z rozhovoru šéfov:

Matej Očenáš: Zdravím Bohumil

Bohumil Stejskal: Ahoj Maťo

M.O.: Chcel by som obecenstvu TakUrcitee.sk predstaviť našu spoločnosť, pýtaj sa ma na čokoľvek

B.S.: Dobre, ale nečakaj žiadne objektívne otázky. V prvom rade ma zaujíma, prečo vôbec športová CK vznikla. Lístok na futbal si viem kúpiť aj sám, nie?

M.O.: Ide o to či chceš vidieť viedenské derby v poloprázdnom Pratri, alebo chceš zobrať partiu 12 kamošov na zápas Barcelony či Realu.

B.S.: To je fakt, radšej tú Barcelonu. Ale povedz, odkiaľ má vstupenky FutbalTour? Teda ak to nie je výrobné tajomstvo…

M.O.: Napríklad s FC Barcelona máme  už tretiu sezónu ako jediní na Slovensku oficiálne partnerstvo. To prináša množstvo výhod pre našich klientov, takže vieme pripraviť kompletný víkend v Barcelone pre skupiny rôznej veľkosti. Zápas však po necelých dvoch hodinách skončí a tak je množstvo času na návštevu centra, pamiatok, miestnych reštaurácií a poviem pravdu, že Slováci radi navštevujú aj miestne pohostinstvá. Tam vznikajú druhé najlepšie historky, hneď po zážitkoch zo štadiónov 🙂

B.S.: Videl som cenu za El Clásico. Mám deti, hypotéku, inými slovami, je to celkom položka na chlapskú zábavku.

M.O.: El Clásico je najdrahší ligový zápas v Európe, možno na svete. Cenu určuje trhová ponuka a dopyt. Ten je samozrejme mnohonásobne vyšší ako ponúkaná kapacita štadiónov. Clásico je však len jedným, z viac ako 200 zápasov v ponuke našej CK. Ak chceš investovať menej, tak vedz že naši klienti už absolvovali kompletné autobusové zájazdy do Mníchova za 80 €, víkend v Londýne s dvomi zápasmi Premier League za 230 € alebo Ligu majstrov v Madride za 250 €.

B.S.: Tu už by som si skôr vedel vybrať. Zavoláš mi keď budete mať niečo dobré v ponuke? Jedného dňa chcem vidieť, ako Tottenham získava pohár pre víťaza Premier league.

M.O.: Všetko nájdeš na www.futbaltour.sk a ak chceš mať prehľad o „niečom dobrom“, odberaj náš newsletter. V ňom pravidelne posielame našim klientom tie najvýhodnejšie ponuky.

B.S.: Dobre, povedzme že som si vybral milánske derby. Čo nasleduje?

M.O.: Keď si klient vyberie z ponuky zájazdov tak mu obratom zašleme detailnú ponuku, so všetkými informáciami ohľadne prepravy, vstupeniek, ubytovania, delegáta, poistenia atď. Ponuku je samozrejme možné upraviť. Niekto chce byť v slnečnom Madride o dva dni dlhšie, niekto sa z upršaného Londýna ponáhľa ihneď po zápase.

B.S.: Z Londýna by som sa ja neponáhľal. Keďže ale mám ako všetci veľa roboty, existuje také niečo ako zájazd na jeden deň?

M.O.: Poteším ťa, existuje. Najmä do Londýna môžeš skoro ráno odletieť, poobede si pozrieť futbal a večer už letíš do vlastnej postele. Navyše neutratíš nič za ubytovanie, takže si videl futbal a ešte aj za skvelú cenu. A keď si háhodou dobre stavíš, ešte vyděláš.

B.S.: Dobre hovoríš. Londýn dokonca trošku poznám, ale čo kolega z redakcie, ktorý tam ešte nebol. Nestratí sa? Fandí síce Arsenalu, ale aj tak by som mu zájazd doprial. Možno ako prekvapenie, či darček v rámci odmeny za skvelé články na TakUrčitee.

M.O: V samotnom mieste konania zápasu sa už o naplnenie programu postará slovensky hovoriaci delegát. V Barcelone navštevujeme Sagradu, v Londýne Big Ben, v Mníchove tradičné pivnice s bavorskými pochúťkami. Vždy máme pripravený spoločný program, ale ak je niekto samostatný, delegát rád vysvetlí ako sa na želané miesto dostať, prípadne odporučí čo vidieť a nezmeškať. A to prekvapenie naši klienti s obľubou riešia darčekovými poukážkami vyrobenými na mieru.

M.O: Keď už hovoríme o vašich článkoch, na čom fičíte, že píšete tak uvoľnene?

B.S.: Naozaj mám prezrádzať roky skrývané redakčné tajomstvo? Základ je, ako dobre vieš, v ľuďoch. Ja som mal šťastie, že sme TakUrčitee s bratom založili, keď ešte všetci na Slovensku písali o športe sucho a len spravodajsky. Pod pokrievkou sme ale šípili potenciál autorov, ktorí by chceli o futbale, hokeji, americkom futbale, o bársčom písať aj inak. Tak, aby sa pritom sami bavili a aby bavili aj čitateľov.

M.O.: To sa vám aj dobre darí. Kam chodíš ty a tvoji pisálkovia na inšpiráciu? Stačí ísť na zápas, alebo si ho pozrieť v televízore?

B.S.: V prvom rade musíš mať vášeň pre to, čo robíš, veď to poznáš. Rišo je srdcom Trnavčan, Mišove bije pre VSŽ Košice. Každé kolo Premier league prinesie zápas, v ktorom si dvaja z nás „idú po krku“. Ale len vo facebookovej utajenej skupine, musia aj pre nás existovať hranice. Dokážeme kombinovať nadšenie zo športu so schopnosťou vyjadriť sa slovami a keďže internet znesie veľa, už tri roky si  budujeme komunitu fanúšikov. Aktuálne ich máme tak 50 – 80 tisíc mesačne.

M.O.: Slušné. Myslíš, že sú medzi nimi aj cestovatelia?

B.S.: Tak…Určitee! Inak by sme sa predsa nespájali a neponúkali im vaše lákavé produkty. Takto si u nás niečo pekné prečítajú a plní nadšenia rovno pošlú email s objednávkou. Po návrate nám zas doručia fotky, krátke video a stručný report z výletu a ak bude aspoň trochu spĺňať naše kritériá, radi ho uverejníme v rubrike Na vlastné buľvy.

M.O.: Super, dohodnuté. Teším sa na spoluprácu.

B.S.: Aj ja, nech sa nám teda darí a nech sú zápasy, ktoré máte v ponuke, vzrušujúce ako čítanie o nich.