Ako na kohútov? Kladivom!

West Ham šokoval Tottenham a dokázal nielen zvíťaziť, ale ukončil akékoľvek špekulácie o majstrovi ligy. Nie kto, ale kedy sa stane Chelsea šampiónom Anglicka je otvorené, rovnako ako oveľa viac atraktívnejšia bitka troch tímov o dve miestenky do Ligy majstrov.

Kanonieri sa hecli a porazili bez inkasovaného gólu Manchester United i Southampton a živia teoretickú nádej na tradične úspešný boj o Big4. Ale každá séria raz skončí. Aj keby všetko vyhrali a získali deväť bodov, musia mydliť schody Citizens alebo Liverpoolu. Takže nasledujúci víkend môže rozhodnúť. Budú katom favoritov opäť kladivári?

Swansea i Hull musia! Vyhrať. Ale na trávnikoch Sunderlandu i Crystal Palace to nebude jednoduché. Jeden z tímov vypadne. Budú mať väščiu šancu aj potrebné šťastie labute alebo tigre?

Ligová derniéra sa chystá na White Hart Line. A bude to veľká slávnosť! Pozvanie prijali páni z Manchestru United, takže Spurs sa chcú rozlúčiť s domácim štadiónom víťazstvom. Veľký zápas týždňa v našom priamom prenose od 17:30 na DIGI Sport 1.

Nenechajte si ujsť posledné súboje o body a sledujte Premier League!

branko-cap

Branko Cap, promo manažér Digi Sport

Gól 36. kola
Granit Xhaka

Gol_kola

Švajčiarsky legionár Granit Xhaka opäť potvrdil, že má v nohách ekrazit. Proti Manchestru United aj s pomocou Andera Herreru vystrúhal parádny kúsok

Moment 36. kola
Zostup Middlesbrough

Moment_kola

Nováčik z Middlesbrough sa v Premier League dlho neohrial. Mužstvo, ktoré v tejto sezóne nastrieľalo doposiaľ len dvadsaťšesť gólov zaslúžene vypadlo. Definitíva prišla v súboji s londýnskou Chelsea.

Hráč 36. kola
Sam Vokes

Hrac_kola

Naším hráčom kola sa stal Sam Vokes z Burnley. Nováčik vďaka remíze s West Bromwich Albion dosiahol magickú hranicu 40 bodov a reprezentant Walesu sa na tomto míľniku podieľal dvoma gólmi.

Zápas 37. kola

Tottenham – Manchester United

Šlágrom 37. kola Premier League je súboj Tottenham – Manchester United. White Hart Lane bude svedkom súboja manažérskych osobností Mauricia Pochettina a Josého Mourinha. Red Devils čakajú na majstrovskú trofej od roku 2013, ešte od čias Sira Alexa Fergusona. Pôst kohútov je oveľa dlhší, naposledy sa z titulu tešili v roku 1961.

Ide o duel druhého a piateho tímu anglickej najvyššej súťaže. Delí ich dvanásť bodov. Bilancia v ére Premier League hovorí jednoznačne v prospech červených diablov, keď zo 49 meraní síl vyhrali tridsaťdva, Spurs iba šesť. Aj prvý vzájomný duel v sezóne na Old Trafford vyhrali mourinhovci 1:0.

Zápas sledujte v nedeľu o 17:30 exkluzívne na DIGI Sport 1. Stretnutie komentuje Matúš Lukáč. V predzápasovom Štúdiu Premier League od 17:05 privíta Filip Mentel Andreja Perneckého.

Program 37. kola:

Program_kola