Ako dostať mladé slovenské talenty do klubov ako Chelsea, Arsenal či Liverpool FC?

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Cestovná kancelária FutbalTour a spoločnosť SummerCamp, ktorá sprostredkuje futbalové kempy pre mladé talenty, pokračujú v spolupráci, ktorej cieľom je pomôcť hľadať a vychovať nádeje z vychádzajúcej futbalovej generácie na Slovensku. 

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram Tik-Tok

Futbal a ešte oveľa viac

Projekt SummerCamp má pred sebou druhý ročník letnej sezóny. Deti majú možnosť absolvovať tréningové kempy v prostredí anglických veľkoklubov ako Chelsea FC, Arsenal FC či Liverpool FC. Okrem futbalových daností deti v daných táboroch rozvíjajú aj charakter, spoznávajú zahraničie a rozširujú si svoje obzory, z čoho následne môžu ťažiť nielen v športovom, ale aj v súkromnom živote.

Futbal je spoločenský fenomén a letný tábor v tejto kvalite je pre deti príležitosť ako sa naučiť byť nielen lepším športovcom, ale ako rozvinúť svoju angličtinu, sociálne zručnosti a kompetencie,“
približujú tvorcovia to, aký je ich cieľ.  

ATM Experience s Palencia Football Academy na Slovensku

Chalpci a dievčatá majú šancu zažiariť pred trénermi a posunúť svoju futbalovú kariéru o krok ďalej! Komplexnú prípravu povedie skúsený tréner Jorge Gonzalo. Jeho bohaté skúsenosti z pôsobenia z Realu Madrid a Atlética zaručujú, že chlapci a dievčatá získajú v rámci jedného dňa najlepšiu možnú prípravu na svoju pozíciu.

  • maximálna kapacita 30 hráčov v jednej skupine
  • 3x intenzívny rozvojový tréning (technicko-metodické cvičenia v praxi)
  • občerstvenie a nápoje v cene
  • účastnícky diplom
  • ocenenie pre „Most Improved Player“
  • cena 119€

ATM Experience s Palencia Football Academy na Slovensku

👉 s kódom „FutbalTour“ dostanete zľavu až 30 %

Skúsenosti a kvalitné prostredie

Certifikovaní tréneri svetových mužstiev poskytnú svoje know-how a účastníci kempu zapracujú na svojom ovládaní lopty, strategickom myslení, fyzickej kondícii či mentálnej odolnosti, ktorá je v dnešnej spoločnosti jedným z kľúčových faktorov na hranici medzi úspechom a neúspechom. Naučiť Slovákov myslieť „neslovensky“ je náročná, ale nie nereálna úloha.

Aj keď SummerCamp vstupuje len do svojej druhej sezóny, organizátori týchto kempov majú za sebou bohaté dlhoročné skúsenosti. Už 16 rokov úspešne sprostredkujú študijné pobyty v Škandinávii. Cieľom je motivovať a dodať odvahu slovenským študentom na ich ceste za štúdiom v zahraničí. Faktom je, že svet nečaká na nikoho a rozšíriť obzory dospievajúcej slovenskej generácii je úloha, ktorá nie je jednoduchá, ale ani nemožná. 

Zdroj: summercamp.sk

Štúdium, ktoré otvorí nové možnosti

Takisto ako cestovanie otvára ľuďom mysle a buduje všeobecný prehľad, tak štúdium v zahraničí môže mladým Slovákom a Slovenkám ukázať, že veci sa dajú robiť aj iným spôsobom ako v našej krajine. Čím širšie spektrum možností a open-minded prístupov, tým väčšia šanca na vychovanie kvalitných občanov a v neposlednom rade priaznivejšiu budúcnosť Slovenska. Dlhoročné skúsenosti nášho nového partnera sú dôkazom, že smer, ktorý nastolil, je správny.

„Robíme to pre našich mladých ľudí, aby si mohli plniť svoje sny a získavali skúsenosti za hranicami našej krajiny. Vieme, že akákoľvek skúsenosť zo zahraničia človeka posilní.“ 

Faktom je, že sa nachádzame v období, kedy je lákadiel pre (nielen) mladých ľudí na trávenie ich času obrovské množstvo. Nehovoriac o rôznych „hltačoch“ pozornosti. Konkurencia predovšetkým v športovom svete je čoraz väčšia a keď chceme, aby Slovensko napredovalo, bez zahraničných skúsenosti pomyselný krok ďalej nepríde.

Pridajte sa spoločne s FutbalTour a získate zľavu

Ak vás futbalové lekcie pod záštitou Liverpoolu, Chelsea či Arsenalu zaujali, môžete priamo na webe SummerCamp použiť zľavový kód pre našich čitateľov. Pri objednávke stačí zadať kód „futbaltour“ a na jednu osobu získate zľavu 100 eur pri ďalšom nákupe. Namotivovanie čo i len jedného nadaného mladého človeka je cennejšie, ako by sa mohlo zdať. Snom by sa, nielen počas dospievania, ale prakticky kedykoľvek, nemali dávať hranice.

Špičkových futbalových kempov pre mladé talenty je po celej Európe veľké množstvo. Z ďalších spomeňme napríklad: