Ak by ste si mohli vybrať zájazd, bolo by to na El Clásico?

Futbal je fenomén spájajúci milióny ľudí, ktorí sa každý víkend snažia odovzdať na futbalovom ihrisku viac ako minulý týždeň. Ďalší x-násobok im drží palce priamo na tribúnach alebo doma pred televíziou. A potom tu je skupina, ktorá má výsadu zúčastniť sa tých najslávnejších derby – zápasov, ktorých je obmedzený počet. Ak by ste si mohli vybrať jeden futbalový zápas, ktorý by ste navštívili naživo, aký by to bol?

image1111IMG_403212314512_10203869372054852_5603636002287075991_o12278847_1681813195393132_6702908258145319847_n

 

 

 

 

Ak môže jeden zápas trvať dva týždne, potom takúto nálepku dostalo španielske El Clásico, zápas medzi gigantmi z Madridu a Barcelony. Fanúšikovia nielen v Španielsku totiž už dlho pred zápasom rozoberajú aktuálnu formu tímov, špekulujú o základných zostavách a napríklad aj v stávkových kanceláriách dokazujú vernosť svojmu klubu. Samotný zápas dá vždy dostatok podnetov na následnú diskusiu a niekedy nestačí ani ten nasledujúci týždeň, aby sa všetci zhodli či bol výsledok zaslúžený a kto má po derby bližšie k majstrovskému titulu. Zvyšných 18 konkurentov v La Lige si priaznivci oboch veľkoklubov v boji o ligový titul príliš nevšímajú. Čiastočne na to majú dôvod, veď za posledných 31 rokov sa na konci sezóny tešil z titulu niekto iný, ako favorizovaná dvojica, iba 5-krát. Zvyšnú slávu si podelil Real s Barcou v pomere 12:14.

Blog z El Clásica v Barcelone

Zápasy El Clásica sledujú ľudia na celom svete prostredníctvom televízie, internetu a rádiových prenosov. Väčšina z nich by to však určite rada vymenila za autentický zážitok na jednom z dvoch najväčších štadiónov v Španielsku. Ak patríte medzi nich, je to jednoduchšie, ako by sa zdalo (alebo ste na správnej stránke a pokračujte v čítaní). Dôvodov, prečo do Španielska vycestovať je mnoho aj bez samotného zápasu.

No spojiť cestovanie, ktoré je dnes v Európe dostupnejšie, ako kedykoľvek predtým, s futbalovým zážitkom ako hrom, to je už námet na včasné plánovanie výletu. Včasné kvôli tomu, že najlepšie športové podujatia na svete bývajú často vypredané minúty po ohlásení dátumu konania. Istá časť vstupeniek býva prirodzene prerozdelená medzi sponzorov, držiteľov permanentiek a partnerov zúčastnených strán. Ak nie ste sponzor, ani permanentkár, môžete sa obrátiť na partnera klubu. Touto výsadou sa od roku 2014 pýši cestovná kancelária FutbalTour.sk. Oficiálne partnerstvo prináša viacero výhod, no najhlavnejšou je garancia vstupeniek priamo barcelonským klubom. Tým pádom vieme uspokojiť aj toho najnáročnejšieho účastníka zájazdu.

Kompletná fotogaléria z El Clásico 2015 v Madride

Real Madrid zájazdy Santiago Bernabeu

Ak sa pýtate, kedy je ten správny čas a či už náhodou nie je neskoro, tak máme zlú aj dobrú správu. Absolútne najlepší čas je po zverejnení žrebu sezóny, no neskoro rozhodne nie je ani v jej priebehu. Pri plánovaní futbalovej turistiky platí, že kto skôr príde, ten skôr melie. A kto melie medzi prvými, pocíti to na výhodnej cene. Tá má s ubiehajúcim časom narastajúcu tendenciu pre meniace sa ceny leteckých spoločností a hotelov. Ak viete, že zápas chcete rozhodne vidieť, neváhajte s organizovaním.

V prípade CK FutbalTour.sk je vašou jedinou organizačnou povinnosťou vyplnenie nezáväzného formulára na webovej stránke, s možnosťou špecifikácie detailov. O všetko ostatné sa postaráme my a v prípade akýchkoľvek zmien a doplňujúcich otázok sme nonstop k dispozícii. Takýto postup odporúčame všetkým, ktorí majú radi overené služby a chcú mať garanciu exklúzivného zážitku. Ak má niekto cestovateľské skúsenosti a prejaví záujem iba o samostatné vstupenky, opäť sme k dispozícii. A ak si chce niekto skúsiť zorganizovať celý zájazd, vrátane zháňania vstupeniek, na vlastnú päsť, upozorňujeme pred rizikami takého postupu.

Real Madrid vstupenkyDSC_0263DSC_024012313861_10203869375414936_2020171797130165818_n

Športová turistika sa stáva novým trendom medzi všetkými vekovými kategóriami aj na Slovensku. S tým súvisí narastajúci počet sprostredkovateľov zájazdov. Každý má vlastný spôsob, ako uspokojiť požiadavky klienta a najlepším ukazovateľom je počet spokojných účastníkov športových udalostí. V tomto smere patrí CK FutbalTour.sk k lídrom na slovenskom trhu, s narastajúcimi aktivitami aj na trhoch v Česku, Rakúsku, Švajčiarsku a Maďarsku. Na tom, aby sme vybudovanú pozíciu za 7 rokov ešte posilnili, pracujeme nonstop 7 dní v týždni a spätná väzba od účastníkov zájazdov je naša alfa a omega.

Tak už viete, aký zápas by bol tým, ktorý by ste navštívili najradšej? Malá pomôcka: prvý aprílový víkend 2016!

Ponuka zájazdu na El Clásico 2016 v Barcelone /// Ako prebieha zájazd na El Clásico?