80 827!

To je nový rekord ligy. Wembley nebolo vypredané, ale je to oficiálne najväčšia divácka návšteva na zápase Premier League.

Tottenham zvalcoval Liverpool a Harry Kane potvrdil, že je top kanonierom kohútov a možno aj do tretice celej súťaže.

Katom Koemana nebol Wenger, ale domáca poprava 2:5 bola poslednou kvapkou trpezlivosti majiteľov. Kanonieri potešili výkonom a cenné víťazstvo venovali Francúzovi k jeho 68. narodeninám. Karamelky naopak sklamali a tak sa po 16 mesiacoch Holanďan porúčal. Bilancia je šokujúca: minutých 150 miliónov libier, nahraných 8 bodov a 18. miesto v ligovej tabuľke. V auguste bol pritom práve Everton, aj po návrate strateného syna Rooneyho, považovaný za čierneho koňa sezóny…

Tým môže byť Huddersfield Town. Ako ligový nováčik nadviazal na nebojácne výkony z úvodných kôl a zaslúžene porazil spiaceho obra z Manchestru. Diabli sa trápili už na Anfield, vyhrali kurióznym gólom s Benficou, ale futbalová spravodlivosť si na nich počkala. Nečakaná strata bodov navyše nemusí byť posledná, lebo v sobotu ich na Old Trafford čaká mimoriadne naročný pokus o reparát!

Branko Cap, promo manažér Digi Sport
branko.cap@digisport.sk

HRÁČ 9. KOLA: SERGIO AGUERO (MANCHESTER CITY)

Sergio Aguero sa definitívne zapísal do histórie ManCity. V súboji s Burnley zaznamenal gól s poradovým číslom 177 v službách milionárskeho klubu. Argentínsky superstrelec vyrovnal ikonického Erika Brooka a je len otázkou času, kedy sa stane absolútnym lídrom.

GÓL 9. KOLA: PEDRO (CHELSEA FC)

V 9. kole padlo hneď niekoľko pekných gólov, no azda ten najkrajší strelil Pedro z londýnskej Chelsea. The Blues sa poriadne vytrápili s Watfordom, ale gól španielského ofenzívneho hráča stál za to.

MOMENT 9. KOLA: LIVERPOOLSKA MIZÉRIA

Kluby z Merseyside prežívajú veľmi ťažký začiatok sezóny. Everton schytal poriadnu nakladačku od Arsenalu, je v zóne zostupu a čoraz častejšie sa hovorí o odvolaní Ronalda Koemana.

Spokojný nemôže byť ani Jurgen Klopp, kedže jeho družina vyhorela vo Wembley proti Tottenhamu. Doposiaľ v lige inkasovali 16 gólov a takúto slabú defenzívu mali The Reds naposledy ešte v sezóne 1964/65. Mužstvo z Anfieldu okupuje len deviatu priečku.

ZÁPAS TÝŽDŇA: MANCHESTER UNITED – TOTTENHAM

Manchester United v Zápase týždňa vyzve Tottenham Hotspur . Štúdio PL s moderátorom Michalom Hrdličkom začína na DIGI Sport 1 v sobotu od 13:00, priamym prenosom vás bude sprevádzať Marek Skáčik.

PLÁN PRIAMYCH PRENOSOV Z PREMIER LEAGUE

Sobota 27.10.
13:30 Manchester United – Tottenham (komentuje Skáčik)
(Štúdio PL začína od 13:00, moderuje Hrdlička)
16:00 Liverpool – Huddersfield (komentuje Skáčik)
18:30 Bournemouth – Chelsea (komentuje Lukáč)

Nedeľa 28.10.
14:30 Brighton – Southampton (komentuje Fekete)
17:00 Leicester – Everton (komentuje Skáčik)
(Štúdio PL začína od 16:30, moderuje Fekete)

Pondelok 29.10.
21:00 Burnley – Newcastle (komentuje Fekete)