5 tipov počas májovej návštevy Kolína nad Rýnom

Kolín nad Rýnom patrí bezpochyby k jednému z najobľúbenejších turistických miest v Nemecku, no dalo by sa povedať, že i v Európe. Okrem toho, že je jednou z 38 nemeckých pamiatok zapísaných na zozname svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO, táto metropola si jednoznačne zaslúži vašu návštevu, a to hneď z niekoľkých dôvodov!

#1:157 metrov vysoká záruka dokonáleho výhľadu na mesto

Cologne.Cathedral.original.22182

Navštíviť Kolín nad Rýnom a nevidieť „stredovekého strážcu mesta“, teda Kolínsky dom, by bola obrovská chyba! Ide o miestnu dominantu, ktorej len samotná stavba trvala viac ako 600 rokov!

Nádherná katedrála považovaná za miestny symbol, charakteristická akustika, o ktorej sa môžete presvedčiť behom koncertov či možnosť nezabudnuteľného výhľadu z úplného vrchu sú dôvody, prečo katedrálu ročne navštívi až 6 miliónov turistov z celého sveta!

#2: Pre milovníkov dobrého jedla a kvalitného piva

bier

Nikto z nás si snáď nevie predstaviť dovolenku, resp. predĺžený víkend v nemeckom Kolíne bez toho, aby neochutnal miestne špeciality.

Doporučujeme navštíviť miestne reštaurácie a pivovarské hostince, kde už pri vstupe panuje dobrá a veselá nálada, vôňa i chuť nemeckých špecialít, ktoré si okamžite zamilujete. Ak ste milovníkom kvalitného piva, ktoré tu „tečie prúdom“, určite si prídete na svoje!

#3: Dokonalé miesto na odpočinok po celom dni

CologneGreenbeltSoccer

Pochopiteľne, aj v Kolíne nad Rýnom nájdete pokojné miesta na odpočinok po celom dni. Jedným z takých je Rýnsky park s rozlohou 40 hektárov, v blízkosti ktorého nájdete nádhernú zoo i botanické záhrady.

Vyhliadková platforma Triangl, ktorá je vysoká približne 100 metrov, ponúka jedinečný výhľad na centrum mesta a spomínanú dominantu – Kolínsky dom. Či už si chcete oddýchnuť, zašportovať ba dokonca usporiadať piknik s priateľmi, Rýnsky park je priam ideálny na tieto, ale i mnohé ďalšie aktivity!

#4: Majstrovská sveta v ľadovom hokeji 2017

ms v hokeji slovensko hokej ostrava

Ako už iste viete, majstrovstvá v Paríži a spomínanom Kolíne nad Rýnom sú v plnom prúde a našich chlapcov čaká dvojzápas pravdy s Ruskom a USA.

slovensko hokej fans

Doprava komfortným autobusom do Kolína aj späť, ubytovanie v 3* hoteli, vstupenka na dva zápasy s Ruskom a USA (13.5 a 14.5), nonstop starostlivosť od delegáta, roztomilý suvenír, voucher od Fortuny a kupón od Fotolabu – to všetko zahŕňa hokejový zájazd do nemeckého Kolína.

lanxess arena kolin hokej

Cenovo najdostupnejší zájazd, na rozhodujúci zápas so Švédskom sa uskutoční 16.5., je pre zmenu zárukou skvelého zážitku a napätia v boji o tabuľkové umiestnenie do posledných chvíľ.

Tak čo poviete, aj vy si spravíte počas najbližších dní výlet do nemeckého Kolína a konečne, na vlastnej koži pocítite, aké je to byť v centre diania tých najočakávanejších majstrovstiev sveta roku 2017?

#5: Neopakovateľná atmosféra hokejového sviatku

Atmosféru, akú dokážu vytvoriť slovenskí priaznivci, nám môže závidieť celý svet. Za všetky gólové oslavy vyberáme nasledovnú, z Ostravy 2015:

Kompletnú ponuku zájazdov na hokejové MS v Kolíne nájdete TU.