5 dôvodov prečo ísť na ME 2016 do Francúzska

Európsky šampionát vo Francúzsku sa blíži míľovými krokmi. Ak ešte stále rozmýšľate o tom, či si pôjdete pozrieť najväčšiu futbalovú udalosť na starom kontinente naživo, ponúkame vám 5 dôvodov, prečo by ste mali atraktívny turnaj navštíviť.

1. Futbalový sviatok
Žiadny iný šport nemá toľko registrovaných členov a priaznivcov. Od pláži v Brazílii až po milimetrovo upravené anglické trávniky sa denne naháňajú za gólmi deti, ženy a muži všetkých vekových kategórií. Tí najlepší majú právo obliekať národný dres a ponúknuť svojim krajanom nezabudnuteľné zážitky priamo na štadiónoch, ale aj vo fanzónach hostiteľských miest, podnikoch, obývačkách či pri počúvaní rádiového prenosu. Právo zažiť futbalovú horúčku bude mať každý.

SK fanusikovia

2. Štadióny
Veľké turnaje sú v modernej ére sprevádzané veľkými investíciami. Zahanbiť sa nenechali ani Francúzi a pre záverečný turnaj pripravili majestátne štadióny.  Slovensko si najskôr zahrá na architektonických skvostoch v Bordeaux a Lille, nasledovať bude rozhodujúci zápas s „Albionom“ v St. Etienne. Na mieste, kde svojho času hrával aj Ľubomír Moravčík, bude podobne ako vo zvyšných dejiskách  pripravených minimálne 40 000 sedadiel pre fanúšikov. Tie sa rozdelia medzi fanúšikovské tábory zúčastnených tímov a preteky v obliekaní do národných farieb, príprave nápaditých choreografií a spievaní národných hymien sa môžu začať.

stade de bordeaux

3. Súdržnosť národa
Skeptici zvyknú argumentovať, že po úspešných športových výsledkoch chlieb nezlacnie, no zástupy romantikov ochotných cestovať hodiny, vytiahnuť úspory a minúť aj ten posledný deň dovolenky na zvyšok mesiaca vedia svoje. Zimomriavková atmosféra, akú nám priniesli v zlatej ére hokejisti, sa vracia na futbalových trávnikoch. Zasnežený postup v Poľsku, vyradenie Talianska na majstrovstvách sveta, alebo Stochova rozhodujúca hlavička do siete Španielska prináša úsmev na tvár národa a inšpiráciu do nového dňa. Takéto a možno ešte krajšie chvíle na vás čakajú aj vo Francúzsku.

Slovensko-repre-zajazdy

4. Francúzske randez-vous
Hovorí sa že Paríž je vždy dobrý nápad, no najlepšie nápady pre Slovákov budú v lete Bordeaux, Lille a St. Etienne. Práve v týchto zaujímavých mestách si môžeme okrem futbalu plnými dúškami užiť svetoznáme víno,  francúzsku kuchyňu a pôvabné zákutia miest. Naozaj štýlový úvod leta 2016. V krajine Galského kohúta sa vám môže zapáčiť natoľko, že si svoj júnový pobyt predĺžite na ďalšie týždne, počas ktorých budú prebiehať  cyklistické preteky Tour de France.

Bordeaux

5. Zlatá generácia

Najdôležitejší dôvod je samotná účasť Slovenska na turnaji. Preč sú časy, kedy chodili našinci na futbal iba ak sme hostili Anglicko alebo Francúzsko. Vypredané domáce zápasy nie len v kvalifikácii, ale aj na väčšine prípravných zápasov, bez ohľadu na kvality súpera, znamenajú splnený cieľ Jána Kozáka a jeho kolektívu. Ten preberal reprezentačnú stoličku práve s túžbou vrátiť divákov na tribúny. Futbalisti svoju časť splnili, rada je teraz nás – fanúšikoch.

slovensko reprezentácia

Ponuka zájazdov na ME 2016

email: info@futbaltour.sk / tel.: 0948 266 997