Zájazdy na NHL: Zápasy aké ste doteraz nezažili

Nastal čas zažiť NHL. Nikdy na to nebola vhodnejšia doba, ako teraz. Sezóna 2017/2018 je výnimočná a ak ste doteraz váhali či niekedy chcete vidieť ten najlepší hokej naživo, už nepochybujte. Začína totiž nová éra zámorského hokeja a vy môžete byť priamo pritom. Preháňame? Vôbec nie, prečítajte si prečo sa oplatí byť priamo v centre diania.

Silný nový klub

Mapa NHL má opäť o jedno biele miesto menej. Od sezóny 2017/2018 vstúpili na scénu Zlatí rytieri z Las Vegas alebo, ak to chcete pekne po „americky“, Las Vegas Golden Nights. Nové kluby to v lige nikdy nemali ľahké no Vegas môžu byť výnimka. V štruktúrach totiž pôsobia ľudia, ktorí sa v prostredí NHL pohybujú desaťročia a tak si môžete byť istí, že sa klub od začiatku vyberie správnou cestou. Ostatne, už vstupný draft ukázal, že Golden Nights sú síce nováčikovia, ale budú tvrdí súperi a súboje s nimi budú bolieť. Počet klubov teda narástol už na 31 a k zisku Stanley Cupu to je zasa o krôčik ťažšie.

nhl 2

Mladé superhviezdy preberajú vládu

NHL sa za posledné roky zmenila najviac zo všetkých „veľkých“ severoamerických profesionálnych líg. Zo súťaže, kde sa dlhé roky preferovali hráči v „najlepších rokoch“,  sa zásluhou zmien v pravidlách zvýhodňujúcich šikovných hráčov a priznajme si, aj platových stropov, stala liga, kde sa viac presadzujú mladé talenty. Stačí sa pozrieť na súpisky klubov. Nikdy v histórii na nich nebolo toľko superhráčov do 23 rokov.

nhl 3

Edmonton Oilers už ako kapitán vedie (the next Crosby) Connor McDavid a sekunduje mu Leon Draisaitl spolu so svorkou ďalších mladíkov. V Buffale si veľa sľubujú od Jacka Eichela, Toronto je očarené Austonom Matthewsom, na Floride číhajú panteri Aaron Ekblad a Alexander Barkov. Vo Winnipegu žiari lietajúci Fín Patrick Laine, v Calagary Johnny Gaudreau a v ďalších kluboch sa takisto stále hlasnejšie hlásia o slovo hráči, ktorí už v nízkom veku, dokážu fanúšikom svojimi kúskami vyraziť dych.

Porovnávať dnešnú NHL s tou spred niekoľkých rokov je nemožné. Rýchlosť, fyzická pripravenosť, hokejové umenie, to všetko sa posunulo v priebehu pár pozemských rokov o svetelné roky dopredu. Preč je doba, keď bola NHL skôr súboj gladiátorov. Dnes je to o niekoľko tried lepšia súťaž, ako akákoľvek iná hokejová liga na svete.

Slováci sa (stále) nestratia

Časy kedy sme ráno zapli teletext a na zrátanie slovenských bodov bolo treba kvalitnú kalkulačku sú dávno preč. Niekoľko našich chlapcov v zámorskej profilige však stále dokazuje, že pod Tatrami sa rodia kvalitní hokejisti.

Žiaľ alergia z dresu zrejme nadobro vyzliekla Mariána Hossu, no minimálne Zdeno Chára stále ostáva kvalitným veteránom, ktorý len pomaličky starne do hokejovej krásy. Našou najnenápadnejšou hviezdou tak je opäť Andrej Sekera. Dúfame, že sa po zranení dá rýchlo do poriadku.

Šancu definitívne potvrdiť, že sa z nádejných mladíkov vykľuli kvalitní hokejisti majú Tomáš Tatar a Richard Pánik a veríme, že sa podarí presadiť aj Tomášovi Jurčovi.

Palce budeme držať aj našim brankárom Petrovi Budajovi a Jarovi Halákovi a všetkým ostatným chlapcom, ktorí sa o svoju šancu hodlajú pobiť. Peter Cehlárik, Martin Reway a Christián Jarošom sa snáď tiež budú čo najčastejšie obliekať do zápasových dresov a veríme, že sa ukážu aj ďalší.

nhl 4

Buďte pri tom s Hokejtour.sk

To najlepšie nakoniec. Cestovná kancelária HokejTour.sk (sestra známejšej CK Futbaltour) vám ponúka možnosť vidieť NHL priamo na štadiónoch za oceánom.

Úžasné zápasy, najkvalitnejších hokejistov v moderných arénach môžete zažiť s maximálnym komfortom a bez starostí. Cestovanie na severoamerický kontinent síce nie je krátke, ale veríme, že práve nadštandardnou starostlivosťou vám chvíle v USA či Kanade spríjemníme natoľko, aby ste si celý pobyt maximálne užili.

K dispozícii ku každému zájazdu sú samozrejme aj služby slovenského delegáta, ktorý sa v prípade záujmu postará aj o mimohokejové výlety. Tie určite využite, USA aj Kanada sú nádherné krajiny, ktoré majú čo ponúknuť.

Jednoducho, čaká nás sezóna akú 101 ročná história najlepšej hokejovej ligy sveta ešte nezažila. Budete pritom s nami?

nhl 1

Kompletnú ponuku zájazdov na NHL nájdete TU.