V novom roku po starom! Premier Leage čaká veľké derby

Vianočno-novoročný maratón zápasov Premier League priniesol niekoľko skvelých zápasov a výnimočných gólov. Spanilá jazda The Blues sa zastavila na čísle 13. Klobúk dole! Takže rekord drží naďalej Arsenal, ale prekonať jeho štrnásťzápasovú víťaznú sériu v tak vyrovnanej lige, bude takmer nemožné.

Tabuľka pravdy ukazuje, že opticky mal najťažší žreb Liverpool. O to viac mrzia stratené body na trávniku Sunderlandu. Herne i výsledkovo sa darí Tottenhamu, Manchestru United i Chelsea, zatiaľ čo minikrízu majú Wengerovci. A to sa do zápasového kalendára vrátil prestížny FA Cup a na dvere už klope play-off Ligy majstrov i Európskej ligy.

Prvý mesiac roka nie je ideálny na prestupy, ale až do 31. januára budeme pozorne sledovať kto kam príde.

21. kolo prinesie súboj gigantov anglického futbalu. Na Old Trafford to bude veľká slávnosť, sledujte ju naživo spolu s nami, čaká nás megašláger United verzus Liverpool! Ako to dopadne?
PF 2017!

branko-cap

Branko Cap, promo manažér Digi Sport

Gól 20. kola
Lucas Perez

Gol_kola

V náročnom sviatočnom futbalovom programe nebola núdza o prekvapujúce výsledky. Arsenal ratoval aspoň bod na trávniku Bournemouthu a nevídaným volejom sa blysol Lucas Perez. Pre Španiela to bol prvý ligový zápas v službách kanonierov.

Moment 20. kola
Chelsea prišla o víťaznú sériu

Moment_kola

Nešťastná trinástka. Londýnska Chelsea prišla o svoju unikátnu trinásťzápasovú víťaznú sériu v šlágri 20. kola Premier League so zverencami Mauricia Pechettina. Ostro sledované derby na White Hart Lane pre Tottenham rozhodol dvoma takmer identickými gólmi Dele Alli.

Hráč 20. kola
Jermain Defoe

Hrac_kola

Jermain Defoe je ako víno, čím starší, tým lepší. V zápase s Liverpoolom veľmi nepotešil manažéra The Reds Jürgena Kloppa, ale fanúšikovia na Stadium of Light doslova žiarili. 450. zápas v Premier League oslávil dvoma gólmi a čierne mačky sa možno opäť záchrania aj vďaka nemu.

Zápas týždňa, 21. kolo
Manchester United – Liverpool

Zapas_tyzdna

Megašlágrom 21. kola Premier League je duel Manchester United – Liverpool. Old Trafford bude svedkom súboja manažérskych osobností Josého Mourinha a Jürgena Kloppa. Red Devils sa naposledy tešili z titulu ešte v časoch Sira Alexa Fergusona v roku 2013, no čakanie The Reds na trofej trvá od minulého tisícročia od roku 1990. Momentálne ide o duel šiesteho a druhého tímu v tabuľke. Delí ich päť bodov. Bilancia v ére Premier League hovorí jednoznačne v prospech červených diablov, keď zo 49 vzájomných meraní síl vyhrali dvadsaťsedem, Liverpool iba trinásť.

Duel sledujte v nedeľu 15. 1. o 17:00 exkluzívne na DIGI Sport 1. Stretnutie komentuje Marek Skáčik. V predzápasovom štúdiu od 16:30 privíta Matúš Lukáč Karla Häringa.

Program 21. kola:

Program_kola