The Reds ovládli Londýn, famózny štart Citizens

The Reds mali extrémne náročný žreb, ale zvládli ho obdivuhodne. Výhra na Emirates, cenná remíza na White Hart Line a napokon 3 body aj zo Stamford Bridge. Ani Arsenal, Tottenham či Chelsea nedokázali poraziť Kloppov mančaft, ktorého výkony právom vzbudzujú rešpekt a uznanie.

Ale najväčším prekvapením je určite forma a herný prejav Citizens. Guardiola má najlepší štart do sezóny vôbec: 8 zápasov, 8 výhier a skóre 24:5. Len pre porovnanie,v Barcelone vyhral 5 a v Mníchove 6 úvodných zápasov. A to v Premier League ako manažér iba debutuje. Klobúk dole!

Rovnako aj pred Evertonom, ktorý pod taktovkou Ronalda Koemana zažíva najlepší klubový štart za ostaných 38 sezón! Rekordy sú na to,aby sa prekonávali. Aj tie negatívne. Na Old Trafford by o tom vedeli rozprávať. Čierny týždeň priniesol 3 prehry červených diablov,rozhádanú kabínu a šesťbodovú stratu na mestského rivala.

Najbližšie kolo nám prinesie atraktívne derby a veľkú bitku o Londýn. Zápasom týždňa je logicky súboj The Gunners proti The Blues. Oba tímy majú zhodne po 10 bodov, ale remízu neberie nikto z nich. Komu budete fandiť? A ako to dopadne?

branko-cap Branko Cap, promo manažér Digi Sport

Gól 5. kola
Jordan Henderson

gol-kola

Kapitán Liverpoolu Jordan Henderson strelil zrejme svoj najkrajší gól kariéry a podarilo sa mu to v ostro sledovanom dueli proti Chelsea. Aj vďaka nemu The Reds opäť dobyli Stamford Bridge.

Moment 5. kola
Tretia prehra United za 8 dní

moment-kola

Ani José Mourinho, zdá sa, nemá čarovnú paličku. Červení diabli prehrali vo Watforde tretí súťažný zápas v rade a portugalský manažér niečo podobné zažil naposledy v Porte ešte v roku 2002. V Manchestri United všetko po starom. Slabučký herný prejav a drahé posily z formy. Na Old Trafford bijú na poplach.

Hráč 5. kola
Kevin De Bruyne

hrac-kola

Kevin De Bruyne je v super forme a svoju fazónu potvrdil proti Bournemouthu. Belgičan žiaril aj v manchesterskom derby a jeho lišiacky gól proti Cherries bol ozdobou celého kola. Guardiola objavil nového hrdinu.

Zápas týždňa
Arsenal – Chelsea

zapas-tyzdna

Šlágrom 6. kola nemôže byť iné stretnutie ako londýnske derby Arsenal – Chelsea. Emirates Stadium bude svedkom súboja manažérskych osobností Arséna Wengera a Antonia Conteho. Oba tímy chcú v tejto sezóne zabojovať minimálne o miestenku do UEFA Champions League, ale netaja sa ani majstrovskými ambíciami. Kanonieri čakajú na trofej od roku 2004, posledný triumf The Blues je ešte čerstvý z roku 2015. Rivalov momentálne delí v tabuľke iba skóre, no kto nechce stratiť kontakt s čelom, potrebuje zabodovať naplno. Bilancia v ére Premier League je vzácne vyrovnaná, keď zo 48 vzájomných zápasov vyhrali The Gunners o dva viac ako ich súper.

Duel sledujte v sobotu 24. 9. o 18:30 exkluzívne na DIGI Sport 1. Predzápasové štúdio s Michalom Hrdličkom začína o 18:00, jeho hosťom bude Stanislav Velický, stretnutie komentuje Richard Fekete.

ZÁJAZDY NA PREMIER LEAGUE