Premier League je najbohatšia liga, je aj najlepšia?

V utrácaní miliónov libier určite. Prestupové okno skončilo podľa predpokladov, veď až 14 klubov prekonalo svoje vlastné rekordy. Luxusné príjmy z televíznych práv umožňujú reinvestovať do nákupov hráčov, ktorých hodnota stúpa do výšok, z ktorých sa nám točí hlava. Podľa magazínu Forbes je v Top 10 najhodnotnejších futbalových značiek až polovica z Premier League! Ale po tomto extrémnom letnom prestupovom období ich možno bude až 6 či 7!

Ale ak by sa hodnota mala prejaviť kvalitou výkonov na scéne Ligy majstrov, tak sú Španieli vysmiati. Koľko ušatých trofejí vyhrali anglické kluby sa ostatných 10-15 sezón? Ale späť na ostrovy, kde sa po reprezentačnej prestávke odohrá 4. ligové kolo. Na to ostatné by najradšej zabudli na Emirates, kde je dusno. Profesor Wenger sa prerátal, po výbuchu na Anfield nikoho „okrem štvorky“ nekúpil. Či to kabínu úplne rozloží, alebo naopak vyhecuje, uvidíme na konci mesiaca. Veselo sa utrácalo na Etihad i Old Trafford, ale zahanbiť sa nedali ani menšie kluby. Niekde to bol prievan, inde iba kozemetické zmeny či generačná obmena. Ale nezabúdajme, že mega prestupová suma, ešte negarantuje automaticky úspech.

Septembrové zápasy i zostavy tímov už ovplyvní Liga majstrov i Európska liga. O prvé body zabojujú Crystal Palace, či West Ham United v pondelkovej dohrávke, ale zápas týždňa sa odohrá už v sobotu 9. 9. popoludní: Manchester City – Liverpool. Citizens vyzvú The Reds od 13.30 v priamom prenose na Digi Sport 1. Komu budete fandiť Vy?

Branko Cap
promo manažér Digi Sport

Gól 3. kola: Mohamed Salah

Chyť ma, ak to dokážeš. Mohamed Salah by sa so svojou rýchlosťou uživil aj americkej NFL. Nie touchdown, ale tretí gól zasadil do brány Petra Čecha v šlágri proti Arsenalu. Liverpool si pripísal tretie víťasztvo za sebou v PL proti kanonierom.

VIDEO

Moment 3. kola: Stopercentný ManUtd

Skóre 10:0 po troch kolách a zaslúžené prvé miesto. Zverenci Joseho Mourinha sú stopercentní a zaváhanie nepripustili ani proti Leicestru. Podobný štart v PL naposledy zaznamenali ešte v sezóne 2005/2006.

VIDEO

Hráč 3. kola: Raheem Sterling
Dve žlté karty v nadstavenom čase a víťazný gól v 97.minúte – to je víkendová vizitka Raheema Sterlinga. Jeho ManCity ušiel hrobárovi z lopaty v súboji s Bournemouth a ofenzívný univerzál bol jednoznačne hlavnou postavou zápasu.

VIDEO

Zápas týždňa 4. kola: Manchester City – Liverpool

Šlágrom 4. kola Premier League je duel Manchester City – Liverpool. Etihad Stadium bude svedkom súboja trénerských osobností Pepa Guardiolu a Jürgena Kloppa. V tabuľke delí štvrtý a druhý tím len skóre. Citizens čakajú na majstrovskú trofej od roku 2014, hostia na ňu naposledy siahli ešte v minulom tisícročí v roku 1990. Bilancia v ére Premier League hovorí jednoznačne v prospech The Reds, keď zo 40 meraní síl vyhrali osemnásť, prehrali len sedemkrát.

Stretnutie sledujte v sobotu 9. septembra o 13:30  exkluzívne na DIGI Sport 1. Stretnutie komentuje Matúš Lukáč. Predzápasové Štúdio Premier League od 13:00 moderuje Filip Mentel, ktorého hosťom bude Karol Kisel.

VIDEO

Program 4. kola: