Po 3. kole iba tri tímy stopercentné, v Manchestri sa zastaví čas

Aj to dokazuje, že v Premier League môže naozaj každý poraziť každého. United, City a Chelsea zatiaľ na čele pelotónu, ale tigre z Hullu poriadne vytrápili červených diablov. História sa na víťazný gól z 92. minúty pýtať nebude, my ale dobre vieme, že práve takto sa rodí víťazný tím…

Prestupové obdobie sa skončilo, podľa očakávania a britskej tradície, ďalším rekordom. Kedy a či vôbec sa to niekedy zastaví? Bude naozaj stáť najdrahší hráč planéty nie 100, ale 200 či viac miliónov? Ak stále platí, že futbal je šport č.1 na svete, tak potom si zvykajme, že asi áno.

Novinky z Digi

Ale nezabúdajme, že Leicester sa nestal iba najprekvapujúcejším, ale aj najlacnejším majstrom v histórii. Výnimka, možno omyl v systéme, ale vďaka za ne. Lebo sila dobre fungujúcej partie v kabíne i na trávniku je vždy viac ako vyhodené milióny za nevydarené prestupy.

Zápas 4. kola je jasný. Bitka o Manchester dostala príchodom Mourinha a Guardiolu ešte väčší náboj. Marketingový sen sa stal skutočnosťou. Hlavné mesto futbalu – Londýn, tak bude mať čo robiť, aby mu tento status neprevzal práve Manchester. Najmä ak sa očakáva, že titul by sa mohol na konci sezóny vrátiť do jeho červenej alebo modrej časti.

Uvidíme. Teda v sobotu 10. septembra popoludní snáď aj skvelú reklamu na Premier League!
Kto vyhrá bitku, možno vyhrá celú vojnu.

branko-cap

Branko Cap, promo manažér Digi Sport

Gól kola: Jamie Vardy

Je späť a po dvojzápasovom pôste strelecky prehovoril. Typická akcia Leicesteru z majstrovskej sezóny a typický gól top kanoniera ligy.

Moment kola: Fergie Time

Už sa zdalo, že Manchester United príde o prvé body v sezóne. Víťazstvo na pôde nováčika Hull City zariadil mladík Marcus Rashford v čase, ktorý bol tradičný pre červených diablov pod vedením Sira Alexa Fergusona.

Hráč kola: Raheem Sterling

hrac_kola

Keď Sergio Agüero nemôže, zaskočí Raheem Sterling. Dvojgólový anglický reprezentant pod vedením Pepa Guardiolu ožil a predovšetkým jeho druhý gól do siete West Hamu United znesie vysoké kritériá.

Zápas týždňa: Manchester United – Manchester City

zapas_tyzdna

Šlágrom 4. kola nemôže byť iné stretnutie ako bitka o Manchester medzi United a City. Old Trafford bude svedkom obnovenej rivality Josého Mourinha a Pepa Guardiolu ešte z čias trénovania v španielskej La Lige, ktorá je znásobená pôsobením v tom istom meste.

Oba tímy vlani delilo iba skóre, no pre Citizens to na rozdiel od Red Devils znamenalo miestenku do Ligy majstrov. Tento ročník začali jedni aj druhí vynikajúco, keď doposiaľ nestratili ani bod. Na čele tabuľky sú opäť vďaka lepšiemu skóre hráči z Etihad Stadium. Bilancia v ére Premier League však hovorí jednoznačne v prospech červených diablov, keď z 38 vzájomných zápasov dvadsaťkrát vyhrali a len jedenásťkrát odchádzali so sklonenými hlavami.

Či sa Manchester odeje do červenej alebo do modrej, sledujte v sobotu 10. 9. o 13:30 exkluzívne na DIGI Sport 1. Predzápasové štúdio začína už o 13:00, duel komentuje Richard Fekete.