ME 2016 klopú na dvere: Bordeaux, Lille a St. Etienne budú patriť Slovákom

Pätnáste majstrovstvá Európy vo futbale začnú písať svoje prvé kapitoly už o pár týždňov. Prvýkrát sa na finálovom turnaji predstaví až 24 mužstiev a nás veľmi teší, že slovenská reprezentácia na futbalovom sviatku roka chýbať nebude. Mužstvo vedené Jánom Kozákom dokázalo v kvalifikácii to, v čo sme všetci tajne dúfali a preto vo Francúzsku nemôže chýbať žiadny futbalový fanúšik.

Futbalové rendez-vous európskej smotánky sa odohrá v deviatich mestách Francúzska. Paríž, jeho predmestie Saint Denis, Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Saint-Etienne a Toulouse sa už pripravujú na príchod státisícov fanúšikov najkrajšej hry na svete.

francuzsko euro stadiony

Naša reprezentácia odohrá svoje skupinové zápasy na troch štadiónoch. Walesu sa postaví na Stade de Bordeaux, ruského medveďa vyzveme na Stade Pierre Mauroy v Lille a náš posledný zápas proti slávnemu Albionu bude hostiť Stade Geoffroy Guichard v Saint-Etienne. Presne ten štadión, na ktorom hrával svoje domáci zápasy aj náš Ľubomír Moravčík.

1800 kilometrov vzdialené Bordeaux je známe najmä svojimi vinicami, ktoré tam pred 2000 rokmi vysadili Rimania. Francúzi v prieskume z roku 2013 povedali, že Bordeaux je hneď po Paríži druhým najlepším miestom na život v krajine. Mesto bude hostiť až 5 zápasov šampionátu vrátane štvrťfinále. Jedna z najväčších fanzón v krajine bude umiestnená na Esplanade des Quinconces s plátnom o veľkosti 116 metrov štvorcových.

Bordeaux štadión 1

Severne od Paríža sa nachádza Lille, vzdialené z Bratislavy 1300 kilometrov. Pre návštevníkov bude spestrením aj blízkosť hraníc s Belgickom a kozmopolitnosť mesta. Fanzóna si svoje miesto našla na slávnom PlaceFrançoisMitterrand, kde miestni obyvatelia sledujú zápasy Les Bleus už roky.

Lille štadión 1

Saint-Etienne je od Slovenska tiež približne 1300 kilometrov, čo robí z tejto metropoly dizajnu atraktívnu destináciu pre návštevu zápasu našich proti Anglicku. Fanvillage bude rozložená po celom centre mesta, takže aj po zápase budete mat o zábavu postarané.

Okrem teleportu existujú tri základné možnosti, ako sa do Francúzska dostať. Ak cestujete autom, určite nekupujte vstupenky na zápasy priamo pred štadiónom. Vyhnite sa riziku kúpiť falzifikát a vyberte si z našej ponuky vstupeniek.

Ak sa vám nechce šoférovať tisícky kilometrov a chcete si užiť zábavu počas cesty, vyberte si jeden z našich autobusových zájazdov. Pohodlné, klimatizované autobusy vás vyzdvihnú v krajských mestách a na palube vás bude možno čakať tradičná slovenská špecialita – borovička.

student agency autobus

Pre fajnšmekrov tu máme aj možnosť leteckého zájazdu. Na každý zápas vysielame charterové lety. Ráno nasadnete do lietadla, na obed sa už prehrabávate slimákmi a sympatickými Francúzkami, potom si vychutnáte zápas a hneď po ňom letíte domov.

lietadlo

Možností, ako si užiť tohtoročný sviatok futbalu je viac, ako súperov, ktorí nás cestou naň dokázali poraziť. Stačí si už len vybrať z ponuky FutbalTour.sk a byť priamym účastníkom šampionátu.

Ponuka zájazdov na ME 2016

email: info@futbaltour.sk / tel.: 0948 266 997