Kto zastaví Chelsea?

Počítajte s nami: šesť zápasov, šesť výhier, šesťkrát čisté konto. A neuveriteľné skóre 17:0. Aj takúto podobu má Conteho revolúcia. Zmena herného štýlu na 3-4-3 má liečivé účinky a Chelsea je tak lídrom celého pelotónu Premier League. Zlé jazyky vravia, že John Terry by sa radšej nemal vrátiť do základnej zostavy The Blues.

Tri body mali ostať na Old Trafford, ale profesor Wenger perfektne trafil žolíkov a uhral cennú remízu. Mourinha postupne dobieha zlá karma, Giroud je vo vzduchu nezastaviteľný a Arsenal natiahol šnúru bez prehry na úctyhodných 17 duelov.

Hrdinom víkendu bol Harry Kane v malom londýnskom derby, ale zaujali aj čierne mačky zo Sunderlandu, ktoré naložili tigrom trojku a konečne sa odlepili z dna ligovej tabuľky.

Zápasom 13. kola Premier League je súboj na Stamford Bridge : Chelsea – Tottenham v sobotu 26. 11. podvečer na DIGI Sport 1. Zastavia konečne Spurs domácich alebo sa The Blues dostanú do trháku?

branko-cap

Branko Cap promo manažér Digi Sport

Gól 12. kola
Jermain Defoe

gol_kola

Sunderland sa topí v zóne zostupu, ale ak to bude páliť Jermainovi Defoeovi, záchrana nemusí byť nemožná. Skúsený zakončovateľ otvoril skóre zápasu s Hullom City. A nebol to gól obyčajný. Bývalý anglický reprezentant sa zaradil medzi smotánku Premier League, veď jeho presný zásah bol s poradovým číslom 150 v najvyššej súťaži.

Moment 12. kola
Chelsea do čela

moment_kola

Šesť zápasov, šesť víťazstiev a šesťkrát čisté konto. Chelsea je právom lídrom Premier League po 12. kole. Čary-mary Antonia Conteho fungujú a proti Middlesbrough to potvrdil aj znovuzrodený desaťgólový Diego Costa.

Hráč 12. kola
Yaya Touré

hrac_kola

Už to vyzeralo tak, že si Yaya Touré bude hľadať v zimnom prestupovom období nový klub. Vzťahy s Pepom Guardiolom sú však zdá sa urovnané a africký futbalista si naplno užil svoje prvé minúty v tejto sezóne. Jeho dva góly proti Crystal Palace boli rozhodujúce.

Zápas týždňa
Chelsea – Tottenham

zapas_tyzdna

Šlágrom 13. kola Premier League je londýnske derby Chelsea – Tottenham. Stamford Bridge bude svedkom súboja manažérskych osobností Antonia Conteho a Mauricia Pochettina. The Blues čakajú na trofej od roku 2015, kohúti sa naposledy tešili z titulu ešte v roku 1961. Momentálne ide o duel lídra s piatym tímom anglickej ligy. Rivalov delia v tabuľke štyri body. Bilancia v ére Premier League hovorí jednoznačne v prospech domácich, keď zo 48 vzájomných meraní síl vyhrali dvadsaťpäť, The Spurs iba štyri.

Duel sledujte v sobotu 26. novembra o 18:30 exkluzívne na DIGI Sport 1. Stretnutie komentuje Richard Fekete.

Program 13. kola:

program_kola