Hľadá sa útočník. Nástup okamžite!

V Selhurst Parku bijú na poplach. Skúsený matador Hodgson rýchlo pochopil, že to bude náročná misia. Crystal Palace je na dne ligovej tabuľky, lebo bez strelených gólov sa nevyhráva. Päť prehier je realita, ani jeden gól v súperovej sieti je šok. Bentekeho a spol. navyše čaká elitné trio City, United a Chelsea… Ako zo zlého sna.

Majster odohral síce bezgólové, ale dramatické derby s kanoniermi až do posledných sekúnd. Brvno, tesné ofsajdy, bravúrne výkony gólmanov i červená karta. Arsenal mal herne navrch a potvrdil, že úspešné výsledky s mestským rivalom vo finále FA Cup-u i Community Shield neboli náhodné. Conte má opäť chrobáka v hlave, jeho bilancia s Wengerom je negatívna.

Sklamaním sú výkony Evertonu. Po rekordných nákupoch za 130 miliónov libier sa ťažko vysvetľuje, že séria prehier pokračuje. Roonyho škandály pohodu do kabíny nepridávajú, takže Koeman nutne potrebuje poraziť Bournemouth. Ani na opačnej strane mesta nie je do smiechu inak pohodovému Kloppovi. The Reds strácajú body i formu, takže na trávniku Leicesteru budú spoliehať najmä na Coutinha.

V Manchestri pokračuje stíhacia jazda i gólová prestrelka. Guardiola i Mourinho sa vezú na víťaznej vlne, s vyrovnaným skóre kraľujú celému ligovému pelotónu a dokazujú, že oba tímy sú superfavoritmi na titul. Uvidíme.

Premier League pokračuje rýchlym tempom, na obrazovkách Digi Sport dostane prednosť tradičné Old Firm Derby. Súboje protestantov s katolíkmi dávno prekročili hranice Škótska. Glasgow je hore nohami a my budeme pri tom ! Sledujte zápas týždňa a užívajte si ostrovný futbal : Rangers – Celtic, už od 12.30 v špeciálnom štúdiu na našej 2ke.

branko-cap

Branko Cap, promo manažér Digi Sport

Hráč 5. kola: Sergio Agüero (Manchester City)

Manchester City predviedol majstrovský výkon proti Watfordu, zaznamenal šesť presných zásahov a hneď o tri z sa postaral hviezdny Sergio Agüero. Práve preto je našim hráčom kola. Celkovo strelil vo farbách City už 10. hetrik a na konte má 175 gólov vo farbách tohto klubu. Navyše, už v nasledujúcom kole bude mať príležitosť stať sa historicky najlepším strelcom tímu z Etihad Stadium.

Gól 5. kola: Antonio Valencia (Manchester United)

Manchester United postavil pevné základy úspechu proti Evertonu už po štyroch minútach. Antonio Valencia trafil parádne a strelil jeden z najkrajších gólov tejto sezóny.

Moment 5. kola: Negatívny rekord Crystal Palace

Futbalisti Crystal Palace nezvládli ani piaty ligový duel v tejto sezóne a čo je horšie, zatiaľ nestrelili ani gól. Vytvorili tak nový negatívny rekord Premier League a zdá sa, že ani angažovanie Roya Hodgsona nemusí byť riešením.

Zápas týždňa: Rangers – Celtic

Old Firm Derby, v ktorom si sily zmerajú glasgowské tímy Rangers a Celtic, napíše tento víkend už svoju neuveriteľnú 409. kapitolu.
Treba však zdôrazniť, že toto číslo nie je úplne presné, keďže niektoré zo zápasov týchto tímov sa neevidujú v oficiálnych štatistikách, ako napríklad tie, ktoré sa hrali počas druhej svetovej vojny.

V historickej bilancii sú misky váh mierne naklonené na stranu jazdcov, ktorí zvíťazili 159-krát, 151-krát prehrali a 98-krát si so svojím súperom body delili.

The Celts však v ostatných zápasoch náskok Rangers v týchto štatistikách výrazne znižujú. Z predchádzajúcich desiatich zápasov si pripísali sedem výhier, jednu remízu a len dve prehry.

Naposledy ťahali za kratší koniec ešte v apríli 2016 v FA Cupe, kde po nerozhodnom výsledku 2:0, nestačili na svojho súpera v jedenástkovom rozstrele. Odvtedy však už šesť zápasov neprehrali, pričom len raz sa netešili z výhry.
Svoju fazónu potvrdzuje Celtic aj v tejto sezóne, zo šiestich zápasov si pripísal 16 bodov za päť výhier a jednu remízu a pokračuje tak vo famóznej sérii z minulého ročníka, v ktorom neprehral ani raz.

Rangers naopak stále hľadajú cestu k svojim výkonom spred ich vyradenia z najvyššej súťaže, v tejto sezóne majú zatiaľ na konte 11 bodov za 3 výhry, 2 remízy a 1 prehru.

Favoritom Old Firm Derby tak bude opäť Celtic, či to však jeho hráči potvrdia aj priamo na trávniku, sa dozviete už túto sobotu 23. septembra od 13:00.

Zápasom vás bude v priamom prenose DIGI Sport 2 sprevádzať ako komentátor Filip Mentel, hosťom Mareka Skáčika v štúdiu bude bývalý najlepší brankár škótskej ligy v drese Hearts of Midlothian Marián Kello.