Futbalová jeseň bude krásna – vracia sa Liga majstrov!

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Sobotný večer 3. júla, Cardiff. Beží 61. minúta, k odrazenej lopte sa dostáva Casemiro. Musí vystreliť, aby sa Juventus lacno nedostal k lopte a nezahrozil z brejku. Casemiro to trafiť vie, ale táto strela mu až tak nevyšla. Proti strele sa však rozbieha Khedira, lopta sa od neho odráža a dokonale zapadne k pravej Buffonovej žrdi. S týmto nemohol Gigi robiť naozaj nič. Real dokonale ovládol druhý polčas. Gólmi Ronalda a Asensia potvrdil zisk už dvanástej trofeje pre víťaza Ligy majstrov. V novodobej histórii tejto súťaže ju nikto nedokázal obhájiť. Až mužstvo Zinedina Zidana. A medzi najväčších favoritov bude patriť aj tento rok. Vlastne, ako vždy.

Futbalová smotánka na jednom mieste

Liga majstrov je najväčšou koncentráciou futbalovej kvality na svete. Vyhrať ju je snom každého mladého futbalistu, ale aj futbalových legiend. Mnohým sa to však nepodarí. Medaila pomedzi prsty ušla hráčom ako Ronaldo (ten originálny), Nedvěd, alebo Buffon. Dokonca ani zberač trofejí Ibrahimovič ju stále nemá a možno aj to je jeden z dôvodov, prečo nakoniec podpísal novú zmluvu s United. Chce jednoducho dokončiť to, čo začal.

Skupiny majú jasných favoritov

Tento ročník bude možno ešte silnejší ako ten posledný. Medzi elitu sa konečne vracia Liverpool, ktorý do tejto súťaže jednoznačne patrí. Noc s najlepším futbalom Anfieldu pristane a Kloppova partia by skupinovej fáze skončiť nemala. V nej by mali o prvenstvo bojovať so Sevillou a svet sa môže pripraviť na perfektný futbal, ktorý obidve mužstvá predvádzajú. Salah s Maném už pomaly štartujú motory.

Chuť dostať do vitríny trofej pre víťaza majú aj šejkovia vlastniaci PSG. Najväčšia prestupová čiastka je už na účte Barcelony a Neymar štartuje svoju misiu za veľkým cieľom. Dotiahnuť PSG k titulu a sám seba k Zlatej lopte. Cieľ je iba jeden a fiasko z Barcelony sa tento rok opakovať nemôže. Veľa napovedia už skupinové súboje proti Bayernu Mníchov. Ten síce na AUDI Cupe vyhorel ako fakľa, ale Ancelotti vie, čo musí jeho mužstvo zmeniť. Zapracovanie Jamesa by dlho trvať nemalo a popri dominancii v Bundeslige si Bavori budú chcieť spomenúť na úspech z roku 2013. Neymarova prvá vážna prekážka tak stojí naozaj za to.

Barcelona je ašpirantom na titul každý rok. Aj napriek strate Neymara a slabej forme z úvodu sezóny. Veľké mužstvá totiž vedia, že chlieb sa láme v marci. Avizovaný príchod Dembélého je realitou a nové ofenzívne trio si bude na svojej ceste za úspechom musieť poradiť najprv s Juventusom. Práve Stará dáma by mala aj tento rok držať taliansku vlajku vysoko. Ak sa za tri roky dostanete dvakrát až do finále, patríte medzi smotánku. Repríza štvrťfinále bude šťavnatá.

Rival z Madridu je silný ako nikdy predtým a porážka Barcelony v Španielskom superpohári vliala jeho fanúšikom ďalšie sebavedomie. Prinesie Zizou na Santiago Bernabéu tretiu trofej v rade? Liga majstrov a Real Madrid sú už takmer synonymá, rovnako ako súboje pusiniek proti Borussii Dortmund. Nemci to vždy vedeli bielemu baletu poriadne skomplikovať a ľahký zápas nečaká Modričov orchester ani tentokrát. Otázkou skupiny je iba fakt, ako veľmi dokáže karty zamiešať Tottenham. Fiasko z minulej sezóny by už v Londýne opakovať nechceli.

real madrid santiago bernabeu dakovacka hd

Chelsea až nečakane ľahko pretancovala celou Premier League a opäť sa vracia do klubu najlepších. Dokonale zohratý orchester hrajúci atraktívnym Conteho štýlom bude pre každé mužstvo neželaným súperom, ale rovnako to platí aj o Atléticu Madrid. Nový štadión Wanda Metropolitano je pripravený na veľké úspechy a ak sa k tomu podarí návrat strateného syna Diega, bude sa na Ligu majstrov do Madridu chodiť minimálne do apríla. Dokáže jedného z favoritov skupiny preskočiť AS Rím? Mužstvo, od ktorého papierovo možno nečakajú fanúšikovia zázraky, ale kúzla športového riaditeľa Monchiho pomaly začínajú fungovať.

Cesta bola síce strastiplná, ale víťazstvo v Európskej lige znamená, že okrem Liverpoolu, Chelsea, Tottenhamu a Manchestru City sa do súťaže vracia aj Manchester United. V úvode Premier League súperov valcuje a gólovo sa bude spoliehať hlavne na svoj belgický tank. Kam až diablov prestrieľa Lukaku? Naživo si to na vlastnej koži vyskúša Martin Chrien so svojou Benficou. Na oko najľahšia skupina ponúka šancu na postup každému zo štyroch mužstiev.

Čierne kone súťaže

RB Lipsko pred rokom šokoval Nemecko a celú Európu. Klub fanúšikmi súpera nenávidený dlho bojoval o titul, ale s konečnou miestenkou do Ligy majstrov musia byť majitelia viac ako spokojní. Dokážu býci napodobniť Leicester z minulej sezóny?

neapol oslava po zapase

Neapol predvádza krásny futbal už dlhšiu dobu, ale k väčšiemu úspechu mu vždy krok chýbal. Mužstvo je však o rok staršie a skupinový žreb mu praje. Monaco, senzácia uplynulej sezóny, v lete stratilo svoje stavebné kamene, ale zostal ich architekt Leonardo Jardim. Celtic je v Lige majstrov už tradične a súťaž ho miluje. Už len kvôli famóznej atmosfére v Celtic Parku.

Ťažko dnes povedať, kto sa bude tešiť v sobotu 26. mája v Kyjeve. Dovtedy nás však čakajú desiatky perfektných zápasov. A to je dobre.

kyjev olympijsky stadion

Kompletnú ponuku zájazdov na Ligu majstrov nájdete TU.