Boli sme tam: Special One sa vrátil na Stamford Bridge

Anglická Premier League odštartovala sezónu 2013/14 a jedným z najdôležitejších okamihov bol návrat Josého Mourinha na lavičku Chelsea. Portugalský „Special One“ sa teší medzi fanúšikmi londýnskeho klubu obrovskej popularite a pocítil to ešte pred úvodným hvizdom.

Vďaka FutbalTour.sk si pozrelo Mourinhov „comeback“ aj niekoľko slovenských priaznivcov, ktorí mohli zažiť typickú anglickú atmosféru na beznádejne vypredanom štadióne.

Kouč inkasoval obrovský aplauz už pri záberoch kamery, ktorá ho zachytila, ako mieri zo šatne na striedačku. Keď vyšiel na trávnik, skandovanie bolo ešte hlasnejšie a celý štadión ho zborovo privítal typickým popevkom. Dostavili sa zimomriavky. Na tribúnach sa objavovali desiatky rôznych plagátov s uvítacími a ďakovnými odkazmi (Vitaj doma, Jose je doma).

Jeden z najúspešnejších trénerov posledných rokov sa za privítanie okamžite poďakoval a bolo na ňom vidieť, že sa vrátil domov, do klubu, ktorý skutočne miluje.

Potešili ho aj jeho zverenci, ktorí si vďaka gólom Oscara a Lamparda poradili s Hull City 2:0. Počas celého zápasu typicky vstupoval do diania a usmerňoval hráčov. Fanúšikovia ešte viackrát neváhali a oslavne spievali jeho meno. V modrej časti Londýna je po prvom kole veľká spokojnosť.

1149636_667243003300118_35495445_o

„Som veľmi šťastný z výsledku, ukázali sme kvalitu, dynamiku aj tvorivosť. Odohral som tu množstvo zápasov, ale nikdy som nemal taký dobrý pocit z hry, ako teraz. Takýto futbal chceme hrať a je na mne, aby to tak bolo stále,“ uviedol po zápase Mourinho a na margo privítania dodal:„Bolo to fantastické a robí ma to ešte viac zodpovedným voči tomuto klubu. Prijatie bolo úžasné, ale čakal som to, veď ma tu podobne prijali aj vtedy, keď som prišiel ako súper. Potrebujeme týchto fanúšikov, v každom zápase. Vôbec prvýkrát za obdobie čo som tu, prišiel pred zápasom do šatne Roman Abramovič a poprial nám veľa štastia. Pricestoval z dovolenky, aby bol s nami a hráči cítili skvelú atmosféru v klube.“

Ak chcete vidieť ďalšie zápasy Chelsea či ostatných tímov Premier League, KONTAKTUJE NÁS!

zdroj: FutbalTour.sk, ts
foto: facebook.com/premierleague