AUDI Cup 2017: Do Mníchova mieria Hamšík i Liverpool

Futbalový turnaj leta sa blíži. Dvojdňový AUDI Cup štartuje 1. augusta a je veľkým lákadlom nielen pre dospelých, ale i deti či mládež. Na jednom mieste totiž uvidia štyri legendárne futbalové veľkokluby a umenie ich hráčov.

Pozvanie naň dostávajú len tie najlepšie futbalové veľkokluby. Býva totiž titulovaný ako najlepší letný turnaj. Reč je o mníchovskom AUDI Cupe, ktorého piaty ročník štartuje už 1. augusta. Tento rok ním oficiálne futbalovú sezónu odštartujú domovský Bayern Mníchov, Atletico Madrid, FC LiverpoolSSC Neapol s obľúbeným Slovákom Marekom Hamšíkom.

marek hamsik neapol akcia gol

Jeden z najlepších turnajov

„Tohto turnaja sa zúčastňujem už druhý raz. Aj napriek tomu, že som fanúšikom futbalu a neraz som za ním vycestoval i do zahraničia, AUDI Cup je podľa mňa jeden z tých najlepších turnajov, aké je šanca vôbec vidieť,“ vraví Marián Mokoš. Ako ďalej vysvetľuje, stojí za tým fakt, že na jednom mieste sa dá totiž počas dvoch dní vidieť až štyri hviezdne mužstvá. Ich hráči – či už dlhoročné opory tímu alebo nové posily – tu predvádzajú to najlepšie, čo vedia. Robia šou – čo je extrémne veľkým lákadlom aj pre tých najmenších fanúšikov futbalu, ktorí, ak majú šťastie a sedia na dobrom mieste, môžu získať aj fotku so svojim idolom. „AUDI Cup som neobjavil ja, ale môj 15-ročný syn. On vlastne rozhodol, že tam ideme,“ vraví Marián Mokoš, ktorý je fanúšikom Realu Madrid a FC Liverpool. Real Madrid videl vďaka Audi Cupu pred dvomi rokmi, na Liverpool nemeckého trénera Jürgena Kloppa sa teší teraz.

Liverpool-v-Man-Utd8 anfield

Pozitíva: futbal aj samotné mesto

„Hlavným motívom tohto turnaja nie je výsledok, ale zážitok a láska k futbalu. Hráči tu predvádzajú to najlepšie, čo vedia. Robia šou, bavia ľudí. Z tohto titulu je Audi Cup lákadlom pre ľudí bez rozdielu veku – deti, mládež, dospelých. Je jednoducho pre všetkých, ktorí milujú futbal,“ vraví Matej Očenáš, konateľ a spoluzakladateľ CK FutbalTour.sk.

audicup mnichov allianz arena

Ide o najväčšiu športovú cestovnú kanceláriu na Slovensku, ktorá sa Audi Cupu pravidelne zúčastňuje. Práve z dôvodu, že na tomto turnaji nejde len o výsledok, ale predovšetkým o ukážku futbalového umenia, robí CK FutbalTour.sk na Audi Cup aj špeciálne detské zájazdy. Plusom je i to, že okrem šance vidieť kvalitný futbal a hviezdnych hráčov, je pre Slovákov výhodou aj blízkosť Mníchova. Od Bratislavy je vzdialený zhruba päť hodín cesty autom. Pozitívom pre deti, mládež i dospelých tiež je samotné mesto, ktoré je považované za centrum architektúry, vied, bankovníctva, inovácii a turizmu.

mnichov-panorama

Kompletnú ponuku zájazdov na AUDI Cup nájdete TU.